Informasjon om gule oleander - Lær om gule oleandertrær

Innholdsfortegnelse:

Informasjon om gule oleander - Lær om gule oleandertrær
Informasjon om gule oleander - Lær om gule oleandertrær

Video: Informasjon om gule oleander - Lær om gule oleandertrær

Video: Informasjon om gule oleander - Lær om gule oleandertrær
Video: What are the benefits of the plant yellow oleander? 2024, Kan
Anonim

Gule oleandertrær (Thevetia peruviana) høres ut som om de burde være nært beslektet med oleander, (slekten Nerium), men det er de ikke. Begge er medlemmer av Dogbane-familien, men de bor i forskjellige slekter og er veldig forskjellige planter. Les videre for informasjon om gul oleander og tips om pleie av gul oleander.

Yellow Oleander Information

Gule oleandertrær er så små at mange anser dem som store busker. Informasjon om gul oleander tyder på at disse eviggrønne plantene sjelden blir over 3 m når de dyrkes, selv om de kan bli 6 m i naturen.

Blomsten av gul oleander ser ut som et sm alt rør som blusser ut på spissen til fem kronblad, vridd til en spiralform. De er velduftende, omtrent 5 cm lange og vokser i klynger. En mekanisme inne i halsen på blomstene hjelper til med pollinering. Den dekker insekter som kommer etter den søte nektaren med pollen, og sørger for at de overfører pollen til neste blomst.

Gule oleandertrærs tykke frukt har fire sider og endrer farger etter hvert som den modnes. Frukten begynner grønn, blir deretter en leppestift rød, men modnes til slutt til en matt svart. Steinen inni er brunog glatt og lager fine halskjeder.

Uses for Yellow Oleander

Gule oleandertrær vokser i savanner og elvebredder i sitt hjemlige område i Afrika. De kan bli invasive hvis de dyrkes i åpne områder, og trærne har blitt oppført som skadelig ugress i Sør-Afrika.

I andre land er bruken av gul oleander stort sett dekorativ. I USA dyrkes treet som en hageplante, til tross for dets giftighet. Er gul oleander giftig? Ja, det er det. Hver del av planten er giftig.

Yellow Oleander Care

Mange gartnere velger å dyrke gul oleander til tross for dens giftighet, forført av plantens luksuriøse, tropiske utseende og langvarige blomster. Hvis du vil dyrke denne planten, er det hyggelig å vite at pleie av gul oleander ikke er vanskelig eller tidkrevende. Bare vær forsiktig med å dyrke den rundt små barn og kjæledyr.

Plant gule oleandertrær delvis eller full sol, siden de liker varme. Trærne klarer seg best i godt drenerende jord med mye organisk innhold, så jobb i kompost før du planter.

Du må vanne disse plantene regelmessig. Beskjæring og opprydding av søppel (bruk hansker) vil også ta litt av tiden din. Vanligvis er dette imidlertid anlegg med lite vedlikehold.

Anbefalt: