Oleander som overvintrer innendørs: Informasjon om pleie av oleander om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Oleander som overvintrer innendørs: Informasjon om pleie av oleander om vinteren
Oleander som overvintrer innendørs: Informasjon om pleie av oleander om vinteren

Video: Oleander som overvintrer innendørs: Informasjon om pleie av oleander om vinteren

Video: Oleander som overvintrer innendørs: Informasjon om pleie av oleander om vinteren
Video: ❄🌺TOXIC BEAUTY! GROWING OLEANDER & COLD CLIMATE CARE | COLD HARDY? 2024, Kan
Anonim

Å bringe utendørs inne er ofte en fristelse når vi prøver å naturalisere innendørsmiljøene våre og innrømme noe av naturens skjønnhet i hjemmene våre. Å ta med oleander innendørs kan virke som en god idé, men buskene kan bli ganske store og trenger full sol. Vil de noen gang blomstre inne og vil de trives med indre forhold? Vi svarer på disse spørsmålene og mer i den følgende artikkelen.

Tips for å ta med Oleander innendørs

Oleanderbusker har vært populære containerplanter siden 1800-tallet. I nord er de ikke spesielt hardføre og bør settes i potter og overvintres på et lunt sted eller innendørs for vinteren. Hvis du er en nordlig gartner, kan overvintring av oleander innendørs være nøkkelen til å nyte de festlige blomstringene og den berusende duften. Det er imidlertid et par ting å merke seg angående oleanderpleie om vinteren. Spesielle vannings- og stedskrav vil lokke planten din til å blomstre når tiden er inne.

Oleanders er hardføre ned til 2 C., men slike kjølige temperaturer kan skade neste sesongs knopper. Hvis du bor i et område som bare av og til opplever så kjølige temperaturer, spre mulch rundt rotensone for å beskytte anlegget.

Hvis kalde temperaturer konsekvent er en del av vinterværet ditt, prøv å overvintre oleander innendørs. Velg en potte som er stor nok til å dekke hele rotmassen. Det kan være vanskelig å fjerne en etablert oleander, så hvis du forventer å overvintre planten årlig, er det bare å ha den i beholderen hele året.

Sett planten ut sent på våren når luften er varm nok og nyt den som terrasseplante gjennom sommeren. Etter at den har blomstret om høsten, beskjærer du planten og tar den med innendørs til vinteren.

Oleander vinterpleie

Oleanderstell om vinteren er enkelt, men først bør du gjøre noen forberedelser for å gjøre planten mer komfortabel. Start med å beskjære etter at planten har blomstret. Kutt blomstrede skudd til halvparten og tippbeskjær andre. Det er ikke nødvendig å beskjære planten hvert år, men det vil gi bedre blomsterutbytte, samt en mer kompakt plante. Det gjør det også lettere å holde en containerplante i en mindre størrelse.

Vanning er en viktig del av oleanderpleie om vinteren. Hold planten din ganske tørr og på et kjølig (men ikke iskaldt) sted fra november til februar. Etter februar øker du gradvis vann og lys, men motstå gjødsling så tidlig.

Når utetemperaturene er varme nok, kan du mate oleanderen din og begynne å gjeninnføre den til utendørs gradvis. Øk over tid vann, lys og eksponeringstid til du kan la beholderen stå ute permanent. Dette vil forhindre sjokk som skyldes det endrede miljøet.

Oleander Dormancy

Likermange planter opplever oleandere en hvileperiode om vinteren. Kule høsttemperaturer oppmuntrer den til å slippe blader og bremse veksten. Sollys og varme utløser opphør av oleanderhvilen.

Du kan oppmuntre planten til å begynne å vokse ved å øke vannet om våren og gjødsle den med en 30-10-10 flytende plantemat. Når det er varmt nok til å flytte beholderen ut, bruk en 20-20-20 balansert plantemat for å forbedre veksten. Hvis du ikke ser noen knopper, prøv en blomstringsforsterker én gang for å fremme dannelsen av blomster.

Unngå ompotting av oleanderbeholderen før den har blomstret. Potting bør gjøres om høsten som en del av vanlig vinterpleie av oleander.

Anbefalt: