Camellia Bud Mites: What To Do About Midden på Camellia

Innholdsfortegnelse:

Camellia Bud Mites: What To Do About Midden på Camellia
Camellia Bud Mites: What To Do About Midden på Camellia

Video: Camellia Bud Mites: What To Do About Midden på Camellia

Video: Camellia Bud Mites: What To Do About Midden på Camellia
Video: Top 10 Cooking Oils... The Good, Bad & Toxic! 2024, Kan
Anonim

Få planter er mer verdsatt enn den elegante kameliaen. Men på grunn av kameliaens aristokratiske rykte, anser noen gartnere den vakre blomstrende busken som delikat og problematisk å dyrke. I sannhet er dagens kameliaer eviggrønne planter som er enkle å dyrke, like tøffe og robuste som de er vakre. Men det betyr ikke at kameliaelskere ikke bør forberede seg på skadeinsekter, som kameliaknoppmidd. Les videre for informasjon om midd på kameliablader og tips for behandling av midd på kamelia.

midd på kameliablader og knopper

Mid er bittesmå skadeinsekter som lever på blader og er så små at de er vanskelige å se i forbifarten. Du gjør best å bruke et forstørrelsesglass, ikke bare det blotte øyet.

Du kan også være i stand til å diagnostisere midd fra det støvete, grå utseendet til bladene. Midd på kameliablader kan være kameliaknoppmidd eller andre typer midd, som edderkoppmidd eller kameliagallmidd.

Camelia Budmidd

Camelia knoppmidd er en type midd som er mest tydelig i blomstenes knopper. Disse skadedyrene kan leve under plantens blader, men holder seg vanligvis inne i blomsterknoppene. Hvis du ser brune kanter på dinkameliaknopper, dette kan være diagnosen.

Knoppmidd på kameliaer forårsaker en bremse i utviklingen av blomsterknoppene. Knoppene åpner seg ofte senere enn forventet hvis de i det hele tatt åpner seg. Mange blir brune og slipper planten før de blomstrer.

Camellia gallemidd eller edderkoppmidd

Knoppmidd er ikke de eneste middtypene som infiserer kameliaen din. Camelliagallmidd er bittesmå insektskadedyr som lager blemmeblader eller kvister på infiserte planter.

Edderkoppmidd er bittesmå som kameliaknoppmidd, og like vanskelig å se. Prøv å holde et stykke hvitt papir under de infiserte bladene og banke på dem for å slå middene på papiret. Hvis populasjonene blir høye, kan du se vev på løvet.

Behandling av midd på kameliaer

Mid dreper ikke buskene dine, men de kan redusere skjønnheten deres. Du vil sannsynligvis spraye kameliaene for å bli kvitt middene når de blir et problem. Du kan spraye med oljeemulsjonsspray om våren og høsten. For kameliaknoppmidd bør du vurdere å bruke et middmiddel.

Gjør en grundig jobb når du sprøyter for å kontrollere midden. God kulturell praksis som oppmuntrer til kraftige planter hjelper også.

Anbefalt: