Blyplantejorddekke - Informasjon om forplantning av blyplanter

Innholdsfortegnelse:

Blyplantejorddekke - Informasjon om forplantning av blyplanter
Blyplantejorddekke - Informasjon om forplantning av blyplanter

Video: Blyplantejorddekke - Informasjon om forplantning av blyplanter

Video: Blyplantejorddekke - Informasjon om forplantning av blyplanter
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, Kan
Anonim

Hva er en blyplante og hvorfor har den et så uvanlig navn? Blyplante (Amorpha canescens) er en flerårig prærievillblomst som vanligvis finnes i de midterste to tredjedeler av USA og Canada. Også kjent av forskjellige betegnelser som dunet indigobusk, bøffelbelg og prærieskosnorer, er blyplanten oppk alt etter sine støvete, sølvgrå blader. Les videre for å lære om dyrking av blyplanter.

Lead Plant Information

Blyplante er en viltvoksende, halvoppreist plante. Bladverket består av lange, smale blader, noen ganger tett dekket med fine hår. Piggete, lilla blomster vises fra tidlig til midtsommer. Blyplanten er ekstremt kaldbestandig og tåler temperaturer så kalde som -25 C.

De piggete blomstene tiltrekker seg et stort antall pollinatorer, inkludert flere typer bier. Blyplanten er smakfull og proteinrik, noe som betyr at den ofte beites av husdyr, så vel som hjort og kaniner. Hvis disse uønskede besøkende er et problem, kan et trådbur tjene som beskyttelse til planten modnes og blir noe treaktig.

Blyplanteformering

Blyplante trives i fullt sollys. Selv om den tåler lett skygge, har blomstringen en tendens til å være mindreimponerende og planten kan være noe rotete.

Blyplante er ikke kresen og fungerer godt i nesten all godt drenert jord, inkludert dårlig, tørr jord. Det kan imidlertid bli invasivt hvis jorda er for rik. Blyplantebunndekke kan imidlertid være dekorative og gir effektiv erosjonskontroll.

Å dyrke blyplanter krever lagdeling av frø, og det finnes flere metoder for å oppnå dette. Den enkleste måten er å ganske enkelt plante frø om høsten og la dem stratifisere naturlig over vintermånedene. Hvis du foretrekker å plante frø om våren, bløtlegg frøene i varmt vann i 12 timer, og oppbevar dem deretter i temperaturer på 5 C. i 30 dager.

Plant frø ca. ¼ tomme (0,6 cm) dypt i forberedt jord. For et fullt stativ, plant 20 til 30 frø per kvadratfot (929 cm².). Spiring skjer i løpet av to til tre uker.

Anbefalt: