Tropisk morbregnepleie, forplantning og egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Tropisk morbregnepleie, forplantning og egenskaper
Tropisk morbregnepleie, forplantning og egenskaper

Video: Tropisk morbregnepleie, forplantning og egenskaper

Video: Tropisk morbregnepleie, forplantning og egenskaper
Video: Asplenium bulbiferum - Mother Fern 2024, April
Anonim

Asplenium bulbiferum, morbregne eller mormiltvort, er en bregne hjemmehørende i New Zealand som vanligvis selges som en innendørs stueplante. Av Spleenwort-familien av bregner basert på troen på at planten behandler medisinske plager knyttet til milten, er A. bulbiferum en nydelig bregnesort. Følgende inneholder informasjon om morbregne innendørs pleie og forplantning.

Mother Fern Houseplant

I hjemlandet New Zealand blir morbregne spist av maoriene, der unge blader samles og spises rå eller tilberedt som en grønnsak.

Morbregnepotteplante har strålende grønne, fint takkede blader som dukker opp fra en enslig krone. Det resulterende løvet utvikler seg til en frodig, fjæraktig eviggrønn bue perfekt for containere og hengende kurver.

Mother Fern Propagation

Mor Fern produserer verken blomster eller frukt, og reproduserer i stedet vegetativt; forskyvninger vokser og faller deretter fra moderplanten for å vokse til nye planter; De fleste planter som selges som morbregneplanter er imidlertid den sterile hybriden A. xlucrosum.

Mother Fern Innendørspleie

Innendørs foretrekker Mother Fern lyst, men indirekte lys og godt drenerende, fuktig, sur jord som består av like deler leirjord, bladdekke, sand og trekull.

Mor Fern burdevannes moderat i vekstsesongen og sparsomt over vintermånedene. I løpet av vekstsesongen, bruk en balansert flytende gjødsel med halv styrke hver måned.

Vil du ha flere potteplanter? Klikk her.

Mother Fern Care Outdoors

I områder der morbregne kan dyrkes ute, velg et skyggefullt, skjermet sted for vekst, under en markise, i nordlig eksponering, eller i skyggefulle hager og skoghager. Dyrk morbregne i humusrik, fuktig og godt drenerende jord.

Både innendørs og utendørs, morbregne er generelt skadedyrfri, selv om den kan være utsatt for mellus og skjolder. Fjern døde eller skadede blader.

Anbefalt: