Chard Companion Plants - Tips on Companion Planting With Chard

Innholdsfortegnelse:

Chard Companion Plants - Tips on Companion Planting With Chard
Chard Companion Plants - Tips on Companion Planting With Chard

Video: Chard Companion Plants - Tips on Companion Planting With Chard

Video: Chard Companion Plants - Tips on Companion Planting With Chard
Video: Swiss Chard Companion Plants 2024, Kan
Anonim

Mangold er en bladgrønn grønnsak med mye vitaminer og mineraler som lettere tåler høyere temperaturer og mindre tørke enn andre næringsrike grønnsaker, som spinat. Chard har også den ekstra bonusen at den er ganske dekorativ, noe som gjør den perfekt for ledsagerplanting med mangold. Ledsageplanter for chard kan være vegetabilske i naturen eller rent for estetiske formål, for eksempel med flerårige eller årlige blomster. Så hva vokser godt med mangold?

Ledsagsplanting med Chard

Å bruke ledsagende planter til mangold eller andre grønnsaker er en naturlig måte å skape mangfold i hagen på. En hage som er rik på mangfold vil igjen avskrekke skadedyr og sykdommer som oppsøker som arter. Det skaper også habitater som er trygge havn for nyttige skapninger. Å plante følgeplanter for mangold fjerner noe av det menneskelige engasjementet, og lar deg lage en mer økologisk hage.

Når du velger mangoldplanter, må du tenke på at greenen blir ganske stor ved modenhet, noe som kan fortrenge mindre planter. Velg ledsagerplanter med mangold som vil modnes etter at mangold er klar til høsting, slik at de ikke blir overskygget.

Hva vokser godt med Chard?

Mange grønnsakerog blomster er passende partnere for mangoldplanter. Tomater, en av de mest populære grønnsakene, klarer seg ganske bra når de kombineres med chard. Dessuten tar alt i kål- eller Brassica-familien til å vokse med mangold ganske bra, det samme gjør alt i Allium-familien.

Bønner er utmerkede mangoldplanter. Den sveitsiske mangolden vil være klar til høsting når bønnene gjør seg klare til å ha en vekstspurt og overskygge mangolden. I mellomtiden skygger mangolden de møre bønnefrøplantene og hjelper til med å holde på jordfuktigheten.

Rediser, salat og selleri trives også når de blandes med mangold.

Planter å unngå

Akkurat som i livet, kommer ikke mennesker alltid overens med hverandre, og slik er det botanisk i naturen. Chard kommer ikke overens med alle. Ta for eksempel urter. Chard er ikke en fan av de fleste urter med unntak av mynte. Disse to er gode hagekompiser.

Chard bør heller ikke plantes i nærheten av poteter, mais, agurker eller meloner. Alle disse vil enten konkurrere om jordnæringsstoffer eller fremme skadelige skadedyr.

Anbefalt: