Hva du skal beskjære om vinteren: planter og trær som skal kuttes om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Hva du skal beskjære om vinteren: planter og trær som skal kuttes om vinteren
Hva du skal beskjære om vinteren: planter og trær som skal kuttes om vinteren

Video: Hva du skal beskjære om vinteren: planter og trær som skal kuttes om vinteren

Video: Hva du skal beskjære om vinteren: planter og trær som skal kuttes om vinteren
Video: Expert tips for winter pruning and practical tool maintenance 2024, April
Anonim

Bør du beskjære om vinteren? Løvtrær og busker mister bladene og går i dvale om vinteren, noe som gjør det til et godt tidspunkt for beskjæring. Mens vinterbeskjæring fungerer bra for mange trær og busker, er det ikke den beste tiden for dem alle. Hvis du lurer på hva du skal beskjære om vinteren, les videre. Vi vil fortelle deg hvilke trær og busker som gjør det best med vinterbeskjæring og hvilke som ikke gjør det.

Vinterbeskjæring for busker

Mens alle løvfellende planter går i dvale om vinteren, bør ikke alle beskjæres om vinteren. Det riktige tidspunktet for å trimme disse buskene avhenger av plantens vekstvaner, når de blomstrer, og om den er i god form.

Sunne vårblomstrende busker bør beskjæres tilbake umiddelbart etter at blomstringen har falmet, slik at de kan sette knopper for året etter. Men hvis de er overgrodd og krever en kraftig foryngelsesbeskjæring, fortsett med å kutte ned planter om vinteren.

Busken vil ha lettere for å komme seg etter en hard sviske mens den er i dvale, noe som er en viktigere vurdering enn neste års blomster.

Kutt ned planter om vinteren

Hvis du prøver å finne ut hva du skal beskjære om vinteren, her er mer informasjon. Sommerblomstrende busker bør beskjæres på senvinteren eller tidlig på våren. Dette gir dem fortsatt tid til å sette segblomster for neste år. Løvfellende busker som ikke er dyrket for blomster, kan trimmes tilbake samtidig.

Eviggrønne busker, som einer og barlind, bør aldri klippes tilbake om høsten siden hårklippet gjør dem sårbare for vinterskader. Beskjær disse heller på senvinteren eller tidlig på våren.

Hvilke trær bør du beskjære om vinteren?

Hvis du lurer på hvilke trær du skal kutte om vinteren, er svaret enkelt: de fleste trær. Sen vinter til tidlig på våren er en god tid for å trimme nesten alle løvtrær.

Eiker bør beskjæres i februar (på den nordlige halvkule) i stedet for senere, siden de saftspisende billene som sprer eikevisneviruset er aktive fra og med mars.

Noen trær blomstrer om våren, som kornel, magnolia, rødknopp, kirsebær og pære. Som med vårblomstrende busker, bør disse trærne ikke beskjæres om vinteren siden du vil fjerne knoppene som ellers ville lyse opp hagen din om våren. Beskjær i stedet disse trærne umiddelbart etter at de har blomstret.

Andre trær å kutte ned om vinteren inkluderer eviggrønne varianter. Mens bartrær krever lite trimming, er det noen ganger nødvendig å fjerne de nederste grenene for å skape tilgang. Vinteren fungerer bra for denne typen trimming.

Anbefalt: