Biosolids-kompost for hagearbeid – informasjon om bruk av biosolider i grønnsakshager

Innholdsfortegnelse:

Biosolids-kompost for hagearbeid – informasjon om bruk av biosolider i grønnsakshager
Biosolids-kompost for hagearbeid – informasjon om bruk av biosolider i grønnsakshager

Video: Biosolids-kompost for hagearbeid – informasjon om bruk av biosolider i grønnsakshager

Video: Biosolids-kompost for hagearbeid – informasjon om bruk av biosolider i grønnsakshager
Video: What Do I Think About Biosolids? (Survival Gardener Minute #028) 2024, Kan
Anonim

Du har kanskje hørt en debatt om det kontroversielle emnet å bruke biosolider som kompost for jordbruk eller hagearbeid. Noen eksperter tar til orde for bruken og hevder det er en løsning på noen av våre avfallsproblemer. Andre eksperter er uenige og sier at biosolider inneholder skadelige giftstoffer som ikke bør brukes rundt matvarer. Så hva er biosolider? Fortsett å lese for å lære om kompostering med biosolider.

Hva er biosolider?

Biosolids er et organisk materiale laget av faste stoffer i avløpsvann. Det betyr at alt vi skyller ned i toalettet eller vasker i avløpet blir til biosolid materiale. Disse avfallsstoffene brytes deretter ned av mikroorganismer. Overflødig vann tappes ut og det faste materialet som blir igjen varmebehandles for å fjerne patogener.

Dette er den riktige behandlingen FDA anbefaler. Biosolider som lages ved renseanlegg for avløpsvann må følge strenge retningslinjer og testes ofte for å sikre at de ikke inneholder patogener og andre giftstoffer.

Biosolids Compost for Gardening

I en fersk publikasjon om bruk av biosolider, sier FDA: «Riktig behandlet gjødsel eller biosolids kan være en effektiv og sikker gjødsel. Ubehandlet, feil behandlet,eller rekontaminert husdyrgjødsel eller biosolider brukt som gjødsel, brukt til å forbedre jordstrukturen, eller som kommer inn i overflate- eller grunnvann gjennom avrenning, kan inneholde patogener av betydning for folkehelsen som kan forurense produkter.»

Men ikke alle biosolider kommer fra renseanlegg for avløpsvann og er kanskje ikke testet eller behandlet på riktig måte. Disse kan inneholde forurensninger og tungmetaller. Disse giftstoffene kan infisere matvarene de brukes som kompost til. Det er her kontroversen kommer inn, og også fordi noen mennesker bare er kvalm av tanken på å bruke menneskelig avfall som kompost.

De som er sterkt imot å bruke biosolids, har alle slags skrekkhistorier om mennesker og dyr som blir syke av forurensede planter som er dyrket med biosolids. Hvis du gjør leksene dine, vil du imidlertid se at de fleste av disse hendelsene de nevner skjedde på 1970- og 1980-tallet.

I 1988 vedtok EPA Ocean Dumping Ban. Før dette ble all kloakk dumpet i havene. Dette førte til at høye nivåer av giftstoffer og forurensninger forgiftet hav og liv i havet. På grunn av dette forbudet ble renseanleggene tvunget til å finne nye muligheter for deponering av avløpsslam. Siden den gang har flere og flere renseanlegg gjort kloakk til biosolider for bruk som kompost. Det er et mye mer miljøvennlig alternativ enn den tidligere måten kloakk ble håndtert på før 1988.

Bruk av biosolider i grønnsakshager

Riktig behandlede biosolider kan tilføre næringsstoffer til grønnsakshager og skape bedre jord. Biosolider tilfører nitrogen,fosfor, kalium, svovel, magnesium, kalsium, kobber og sink – alle gunstige elementer for planter.

Feilaktig behandlede biosolider kan inneholde tungmetaller, patogener og andre giftstoffer. Imidlertid er de fleste biosolider i disse dager riktig behandlet og helt trygge for bruk som kompost. Når du bruker biosolider, sørg for at du vet nøyaktig hvor de kom fra. Hvis du får dem direkte fra ditt lokale renseanlegg, vil de ha blitt behandlet på riktig måte og nøye overvåket og testet for å sikre at de oppfyller myndighetenes sikkerhetsstandarder før de blir tilgjengelige for kjøp.

Når du bruker biosolids-kompost til hagearbeid, følg generelle sikkerhetstiltak som håndvask, bruk av hansker og rengjøringsverktøy. Disse sikkerhetsreglene bør uansett brukes når du håndterer kompost eller gjødsel. Så lenge biosolider hentes fra en pålitelig, overvåket kilde, er de ikke mer usikre enn all annen kompost vi bruker regelmessig i hager.

Anbefalt: