Gylne oreganoplanter - dyrking av gylne oreganourter i hagen

Innholdsfortegnelse:

Gylne oreganoplanter - dyrking av gylne oreganourter i hagen
Gylne oreganoplanter - dyrking av gylne oreganourter i hagen

Video: Gylne oreganoplanter - dyrking av gylne oreganourter i hagen

Video: Gylne oreganoplanter - dyrking av gylne oreganourter i hagen
Video: Как вырастить сморчка 2024, Kan
Anonim

Urter er noen av de mest givende plantene du kan dyrke. De er ofte enkle å ta vare på, de kan oppbevares i en beholder, de lukter fantastisk, og de er alltid tilgjengelig for matlaging. En spesielt populær urt er oregano. Gylden oregano er en vanlig og verdifull variant. Fortsett å lese for å lære mer om dyrking av gyldne oregano-urter og stell av gyldne oreganoplanter.

Golden Oregano-informasjon

Gylne oreganoplanter (Origanum vulgare ‘Aureum’) får navnet sitt fra det gule til det gylne bladverket som er det klareste og mest sanne gule i full sol og kjøligere vær. Om sommeren er de gule bladene dekket av delikate rosa og lilla blomster.

Er gyllen oregano spiselig? Det er sikkert! Gylden oregano er veldig velduftende og har den klassiske oreganolukten og smaken som er så etterspurt i matlaging.

dyrking av gylne oreganoplanter

Å dyrke gylne oregano-urter er spesielt bra for hagearbeid i containere og smårom siden plantene har en tendens til å spre seg mindre kraftig enn andre varianter av oregano. Det er veldig enkelt å ta vare på gylden oregano.

Plantene trenger full sol, men de vil vokse i praktisk t alt alle typer jord. De foretrekker moderat vanning og tålertørking. De er hardføre i USDA-sonene 4 til 9 og vil forbli eviggrønne i de varmere sonene. Selv om de er mindre tilbøyelige til å spre seg enn andre oregano-varianter, er de fortsatt kraftige planter som kan vokse til 1 m i høyden og spre seg til 3,5 m i bredden.

Gylne oreganoplanter kan trimmes når som helst for matlaging, men det er nyttig å kutte dem drastisk tilbake på forsommeren for å holde dem lavt til bakken og innesluttet. Tørk og oppbevar tidlig sommerutklipp for å ha hjemmedyrket oregano for hånden hele året.

Anbefalt: