Høyleblomst-ledsageplanter – tips om følgeplanting med Echinacea

Innholdsfortegnelse:

Høyleblomst-ledsageplanter – tips om følgeplanting med Echinacea
Høyleblomst-ledsageplanter – tips om følgeplanting med Echinacea

Video: Høyleblomst-ledsageplanter – tips om følgeplanting med Echinacea

Video: Høyleblomst-ledsageplanter – tips om følgeplanting med Echinacea
Video: COMPANION PLANTING that REALLY WORKS: Growing in the Garden 2024, Kan
Anonim

Echinacea, eller lilla solhatt, er en enestående staude som trives med omsorgssvikt. Disse muntre rosa-lilla blomstene kan vokse opp til 3 fot (0,9 m.) i høyden med en lignende spredning. De tiltrekker seg pollinerende insekter og legger statuesk farge til en flerårig blomsterhage. Ledsagerplanter for Echinacea bør ha lignende kulturelle krav og kan skape et bed med attraktive blomster for ethvert nyttig insekt. For å lage en livlig fargeseng, velg Echinacea-ledsager som tilbyr dimensjoner samt toner og teksturer som setter frem disse stoiske skjønnhetene.

Høyleblomst-ledsagerplanter

Echinacea produserer en strålet blomst som spenner fra 2 til 4 tommer (5 til 10 cm) i bredden. Når du vurderer hva du skal plante med koneblomster, bør du vurdere andre blomstrende planter så vel som løvsuperstjerner for å forbedre deres skjønnhet. Et annet hageopplegg å vurdere er å bruke alle innfødte som følgesvenner for Echinacea. Echinacea er hjemmehørende i de sentrale og østlige delene av Nord-Amerika. Disse enkle blomstringene er hardføre til United States Department of Agriculture sone 3 til 9.

Native planter er perfekte for den flerårige hagen. Fordi de er innfødte, er de veldig tilpasningsdyktige tileksisterende forhold og krever ikke like mye omsorg som introduserte arter. En utmerket innfødt å pare med Echinacea er sommerfuglugress, eller Asclepias. Den har lyse oransje blomster og tiltrekker seg faktisk sommerfugler.

Gaillardia har alle tonene til en solnedgang, mens susan med svarte øyne gir munter gul og en lignende strålet blomst. Lupiner kommer i en rekke toner og er tidlige sesongfarger, mens hardfør geranium skaper et teppe av juveltoner og gjør en utmerket baseplante i bedet.

Andre innfødte kappeblomstplanter inkluderer:

  • Bee Balm
  • American Basket flower
  • Gentian
  • Cardinal Flower
  • Phlox
  • Geiteskjegg
  • Coreopsis
  • Beard Tongue

Pollinator tiltrekker følgesvennplanting med Echinacea

Hvis du ønsker å få inn bier, sommerfugler og andre pollinatorer, kan en blomstrende hage og frukthage hjelpe og det er mange fargerike valg. Et hav av juveltoner og mykere pasteller vil trekke pollinatorer som en magnet og forbedre den generelle helsen til landskapet ditt.

Goldenrod gir en sky av sitronblomster, mens sedumplanter har drag av rosa til gule blomster på hardføre, saftige baser. Andre følgeplanter for Echinacea kan være:

  • Achillea
  • Salvia
  • Baby's Breath
  • Orientalsk valmue
  • Gayfeather
  • Russian Sage
  • Catmint

Løvverk for koneblomster

Ledsagsplanting med Echinacea handler ikke bare om blomstene. Hvis du lurer på hva du skal plantemed koneblomster er det mange bladplanter som vil gi akkurat den rette aksenten blant blomstene. Mange av de nye coleuscultivarene er nå like glade i sol som i skygge.

Heuchera, eller korallklokker, er tøffe stauder med riflede blader og mange farger å velge mellom. Røykbusken kan bli litt stor, men er en utmerket løvplante for baksiden av den flerårige hagen. Enestående blågrønne blader eller burgunder løvverk gir muligheter for kontrast.

Liljetorv har stroppede blader, ofte spraglete og er hardfør i de fleste soner. Prydgress som foretrekker solrik, godt drenert jord er utmerkede Echinacea-ledsager. Deres bevegelser og ynde er perfekte komplementer til coneflowers lyse skjønnhet, og det er mange varianter å velge mellom som ofte produserer fascinerende blomsterstander for å gi hagen dobbel interesse.

Anbefalt: