Hva vokser godt med frukt: Følgeplanting med frukttrær

Innholdsfortegnelse:

Hva vokser godt med frukt: Følgeplanting med frukttrær
Hva vokser godt med frukt: Følgeplanting med frukttrær

Video: Hva vokser godt med frukt: Følgeplanting med frukttrær

Video: Hva vokser godt med frukt: Følgeplanting med frukttrær
Video: Tips on Companion Planting with Fruit Trees - The Micro Gardener 2024, Kan
Anonim

Hva vokser godt med frukt? Ledsageplanting med frukttrær handler ikke bare om å plante mange vakre blomstrende planter i frukthagen, selv om det absolutt ikke er noe g alt med å plante nektarrike blomster som tiltrekker seg pollinatorer. Kompatible planter for en frukthage fungerer også som levende mulch som til slutt brytes ned og beriker jorda. Følgeplanter med frukttre hjelper til med å holde ugress i sjakk, bevare jordfuktigheten og kan til og med motvirke skadedyr – alt med svært lite ekstra arbeid for deg. Les videre for noen eksempler på gode følgesvenner for frukt.

Hva vokser godt med frukt?

Her er bare noen kompatible planter for en frukthage:

  • Comfrey – Comfrey-røtter vokser dypt ned i bakken, og hjelper til med å trekke næringsstoffer og mineraler fra jorden. Fordi det er en så livskraftig dyrker, konkurrerer comfrey out ugress. Nykuttet Comfrey fungerer som rik, nitrogenrik mulch. Sørg for å plante Comfrey der du vil ha den, for når den først er etablert, kommer den sannsynligvis til å være der i veldig lang tid.
  • Marigolds – Ringblomster tiltrekker seg pollinatorer, men det er bare begynnelsen. Disse muntre plantene fraråder også nematoder i jorden og en rekke andre skadedyr over jorden. Ringblomster har en tendens til å frø seg selv, så du må kanskje bare plante demén gang.
  • Lupin – Lupin er medlem av belgfruktfamilien og, som alle belgfrukter, fikserer den nitrogen i jorda. Som en ekstra fordel tiltrekker de vakre blomstringene flere arter av sommerfugler. Andre typer belgfrukter, inkludert erter eller bønner, kan gi de samme resultatene.
  • Nasturtiums – Nasturtiums antas å motvirke codling møll, en plage som kan plage flere frukttrær, inkludert epler. Plant nasturtiums frø ved foten av trærne.
  • Hyssop – Isop er en attraktiv urt med en bitter aroma som motvirker skadedyr. Isop er en flott følgeplante for alle typer frukt, inkludert bær.
  • Grasløk – Gressløk produserer pene blomster som tiltrekker bier og andre pollinatorer, men den løklignende lukten holder skadedyr i sjakk. Hvitløk gir lignende fordeler.
  • Echinacea – Echinacea er en pen, tørketolerant tusenfryd. De lange pælerøttene løsner jorda og gjør dype næringsstoffer og fuktighet mer tilgjengelig for frukttrær.
  • Lavendel – Lavendel lukter godt, men aromaen forvirrer skadedyr og sender dem ofte pakking. Rosmarin har en lignende effekt, og begge tiltrekker seg pollinatorer.
  • fennikel – Fennikel er en urt som tiltrekker seg snylteveps, nyttige insekter som hjelper til med å kontrollere en rekke skadedyr. Dill, mynte, basilikum og koriander gir lignende effekter, og du kan også klippe litt av disse urteplantene for bruk på kjøkkenet.

Anbefalt: