Orchid Diseases and Treatment: Lær om behandling av vanlige orkidésykdommer

Innholdsfortegnelse:

Orchid Diseases and Treatment: Lær om behandling av vanlige orkidésykdommer
Orchid Diseases and Treatment: Lær om behandling av vanlige orkidésykdommer

Video: Orchid Diseases and Treatment: Lær om behandling av vanlige orkidésykdommer

Video: Orchid Diseases and Treatment: Lær om behandling av vanlige orkidésykdommer
Video: Common Orchid Diseases 2024, Kan
Anonim

De vanligste sykdommene hos orkideplanter er sopp. Disse kan være bladflekker, bladflekker, soppråter og blomsterflekker. Det er også en bakteriell råte som kan redusere orkidehelsen. Å bestemme hvilken sykdom planten din har er avgjørende for å behandle orkidesykdommer. De fleste vanlige orkidesykdommer kan forebygges eller kureres, spesielt hvis de fanges tidlig. Akkurat som med skadedyr er det viktig å overvåke plantehelsen ofte og handle umiddelbart hvis det oppstår unormale forhold. Les videre for litt informasjon om vanlige orkidesykdommer og behandling.

Vanlige orkidésykdommer

Orkideer kommer i mange størrelser, farger og vekstformer. De fleste av disse fantastiske plantene i dyrking kommer fra regnskogsområder hvor temperaturene er tempererte til tropiske. Det er også arter som trives i tørre forhold, men disse er ikke mye dyrket. Orkidéplantesykdommer oppstår mest sannsynlig når overflødig fuktighet forblir på blader og blomster, og når jord har dårlig drenering. Kulturelle endringer og til og med en stedsoverføring kan minimere sykdom og gode sanitærprosedyrer.

Soppsykdommer hos orkideer

Svartråte er en soppsykdom som dannesnår det står vann på orkideen. Soppsporene må svømme gjennom vann, og når de er klare, vil de spire mycel og begynne å få frukt. Mørke svarte flekker dannes på løvverk og sprer seg raskt gjennom alle deler av planten hvis de ikke kontrolleres. Unngå å sprute vann mellom plantene dine og skjær ut eventuelle berørte områder med en steril kniv.

Rot-, rhizom- og pseudobulbråtner er utbredt når pottejord ikke er steril og det er overflødig vann. Denne sykdommen er svært smittsom og er først og fremst en rotsykdom, men symptomene kan være over bakken. Behandling av orkidésykdommer i røttene krever fjerning av planten fra mediet og bruk av en steril kniv for å kutte av infisert materiale. Bruk deretter et soppdrepende middel for å gjennomvåte røttene og rengjør vekstområdet med en 10 % blekemiddelløsning. Hvis nok røtter overlevde, kan planten gjenvinne sin helse.

Petal blight og southern blight, eller kragråte, er mest utbredt når været er varmt og luftfuktigheten er høy. Dårlig luftsirkulasjon og gode sanitærforhold kan bidra til å forebygge disse sykdommene. Southern blight forårsaker rask kollaps og råtning av røtter, pseudobulb og blader. Til slutt vil sykdommen binde planten og ødelegge den. Kronbladskimmel stammer fra soppen Botrytis og produserer små svarte eller brune flekker på kronbladene. Blomstene vil overføre soppen, så fjerning av blomsten er avgjørende. Soppdrepende midler og hygiene er nøkkelen til disse orkidesykdommene og behandlingen.

Løvflekker kan forekomme fra en rekke organismer. Gode sanitærforhold, luftsirkulasjon, og hindrer vann på bladerkan bidra til å forhindre disse orkideplantesykdommene.

Bakteriell myk og brunråte

Bakteriell myk og brunråte er andre hyppige sykdommer hos orkideplanter. Patogenet favoriserer varme, fuktige forhold og spres ved å sprute vann på bladene. Blader utvikler vann-gjennomvåte områder ofte med gule glorier. Raskt sprer sykdommen seg til røttene og pseudobulb. De råtne områdene kan ha en ubehagelig lukt.

På så lite som to dager kan viruset råtne den ekstremt følsomme Phalaenopsis. I Vanda blir flekkene gjennomskinnelige, mens i Dendrobium blir flekkene svarte og innsunkne.

Bruk sterilt verktøy for å fjerne infisert materiale. Kobbersoppmidler kan brukes bortsett fra på Dendrobium og under blomstring, eller du kan bruke hydrogenperoksid. Spray ganske enkelt hydrogenperoksid på planten og eventuelle naboplanter, siden infeksjonen kan spre seg raskt.

Anbefalt: