Choosing Zone 3 Ornamental Trees - Lær om Hardy Dwarf Ornamental Trees

Innholdsfortegnelse:

Choosing Zone 3 Ornamental Trees - Lær om Hardy Dwarf Ornamental Trees
Choosing Zone 3 Ornamental Trees - Lær om Hardy Dwarf Ornamental Trees

Video: Choosing Zone 3 Ornamental Trees - Lær om Hardy Dwarf Ornamental Trees

Video: Choosing Zone 3 Ornamental Trees - Lær om Hardy Dwarf Ornamental Trees
Video: Grow with KARE: 3 great ornamental trees 2024, Kan
Anonim

Sone 3 er en tøff en. Med vinterlave som går ned til -40 F. (-40 C.), klarer mange planter bare ikke det. Dette er greit hvis du vil behandle en plante som en ettårig, men hva om du vil ha noe som vil vare i årevis, som et tre? Et dekorativt dvergtre som blomstrer hver vår og har fargerikt løvverk om høsten, kan være et flott midtpunkt i en hage. Men trær er dyre og det tar vanligvis litt tid å komme opp til sitt fulle potensial. Hvis du bor i sone 3, trenger du en som tåler kulde. Fortsett å lese for å lære mer om prydtrær for kaldt klima, spesielt dvergtrær for sone 3.

Velge dekorative trær for kalde klimaer

Ikke la tanken på å bo i et kaldt område avskrekke deg fra å nyte skjønnheten til et prydtre i landskapet ditt. Her er noen dvergtrær for sone 3 som burde fungere helt fint:

Seven Son Flower (Heptacodium miconioides) er hardfør til -30 F. (-34 C.). Den topper seg mellom 20 og 30 fot (6 til 9 m) høy og produserer velduftende hvite blomster i august.

Tornbeam blir ikke høyere enn 40 fot (12 m.) og er hardfør til sone 3b. Agnbøk har beskjedne vårblomster ogdekorative, papiraktige frøkapsler om sommeren. Om høsten er bladene fantastiske, de skifter nyanser av gult, rødt og lilla.

Shadbush (Amelanchier) når 10 til 25 fot (3 til 7,5 m.) i høyden og spredt. Den er hardfør til sone 3. Den har et kort, men strålende show av hvite blomster tidlig på våren. Den produserer små, attraktive røde og svarte frukter om sommeren, og om høsten blir bladene veldig tidlig til vakre nyanser av gult, oransje og rødt. «Autumn Brilliance» er en spesielt vakker hybrid, men den er bare hardfør til sone 3b.

Elvebjørk er hardfør til sone 3, med mange varianter hardfør til sone 2. Høyden deres kan variere, men noen kultivarer er veldig håndterlige. Spesielt "Youngii", holder seg på 6 til 12 fot (2 til 3,5 m.) og har grener som vokser nedover. Elvebjørk produserer hannblomster om høsten og hunnblomster om våren.

Japansk tresyrin er en syrinbusk i treform med veldig velduftende hvite blomster. I sin treform kan japansk tresyrin vokse til 30 fot (9 m.), men det finnes dvergvarianter som topper ved 15 fot (4,5 m.).

Anbefalt: