Growing Vines In Zone 3 Gardens: Tips on Choosing Hardy Vines For Zone 3

Innholdsfortegnelse:

Growing Vines In Zone 3 Gardens: Tips on Choosing Hardy Vines For Zone 3
Growing Vines In Zone 3 Gardens: Tips on Choosing Hardy Vines For Zone 3

Video: Growing Vines In Zone 3 Gardens: Tips on Choosing Hardy Vines For Zone 3

Video: Growing Vines In Zone 3 Gardens: Tips on Choosing Hardy Vines For Zone 3
Video: 20 Easy to Grow Zone 3 Perennials 2024, Kan
Anonim

Å se etter vinstokker som vokser i kalde områder kan være litt nedslående. Vinstokker har ofte et tropisk preg og en tilsvarende ømhet til kulde. Det finnes imidlertid et fint utvalg av vinstokker som kan tåle selv de kalde vintrene i sone 3. Fortsett å lese for å lære mer om vinstokker som vokser i kalde områder, spesielt hardføre vinstokker for sone 3.

Choosing Hardy Vines for sone 3

Å dyrke vinstokker i hager i sone 3 trenger ikke være frustrerende. Det er noen vinstokker i sone 3 som kan fungere under disse kjøligere forholdene hvis du vet hva du skal se etter. Her er noen av de beste valgene for vinstokker som vokser i kalde områder i sone 3.

Arctic kiwi– Denne imponerende vintreet er hardfør ned til sone 3. Den vokser til 10 fot (3 m.) lang og har svært attraktive rosa og grønne spraglete blader. Vinrankene produserer kiwifrukter, om enn mindre men like smakfulle versjoner av de du får i matbutikken. Som med de fleste hardføre kiwiplanter, er både en hann- og hunnplante nødvendig hvis du vil ha frukt.

Clematis– Det finnes et stort antall varianter av denne vintreet, og de fleste av dem er hardføre ned til sone 3. Nøkkelen til en sunn og glad klematisgir røttene en skyggefull, godt drenert, rik plassering, og lærer beskjæringsreglene. Clematis vinstokker er delt inn i tre distinkte blomstrende regler. Så lenge du vet hvilken vintreet din tilhører, kan du beskjære deretter og få blomster år etter år.

American bittersweet– Denne bittersøte vintreet er hardfør ned til sone 3 og er et trygt nordamerikansk alternativ til den invasive orientalske bittersøte. Vinrankene kan bli 10 til 20 fot (3-6 m.) lange. De produserer attraktive røde bær om høsten, så lenge begge kjønn av planten er til stede.

Virginia creeper– En aggressiv vinranke, Virginia creeper kan vokse over 50 fot (15 m.) i lengde. Bladene går fra lilla om våren til grønne om sommeren og blendende røde om høsten. Den klatrer og går veldig bra, og kan brukes som bunndekke eller for å skjule en skjemmende vegg eller gjerde. Beskjær kraftig om våren for å unngå at den går ut av hånden.

Boston eføy– Denne kraftige vintreet er hardfør ned til sone 3 og vil vokse til over 50 fot (15 m.) i lengde. Det er den klassiske bygningsdekkende vinranken i New England i «Ivy League». Bladene blir blendende røde og oransje om høsten. Hvis du dyrker Boston eføy opp i en bygning, beskjær strategisk om våren for å forhindre at den dekker vinduer eller kommer inn i bygningen.

Honeysuckle– Hardfør ned til sone 3, kaprifolranken blir 10 til 20 fot (3-6 m.) lang. Den er hovedsakelig kjent for sine svært velduftende blomster som blomstrer tidlig til midten av sommeren. Japansk kaprifol kan være invasiv i Nord-Amerika, såse etter stedegne arter.

Kentucky blåregn– Hardfør ned til sone 3, denne blåregnranken når mellom 20 og 25 fot (6-8 m.) i lengde. Den er kjent for sine veldig velduftende forsommerblomster. Plant den i full sol og hold beskjæringen til et minimum. Det vil sannsynligvis ta noen år før vintreet begynner å blomstre.

Anbefalt: