Root Lesion Nematode Management – Lær hvordan du kan forhindre lesjonsnematoder

Innholdsfortegnelse:

Root Lesion Nematode Management – Lær hvordan du kan forhindre lesjonsnematoder
Root Lesion Nematode Management – Lær hvordan du kan forhindre lesjonsnematoder

Video: Root Lesion Nematode Management – Lær hvordan du kan forhindre lesjonsnematoder

Video: Root Lesion Nematode Management – Lær hvordan du kan forhindre lesjonsnematoder
Video: Root Lesion Nematodes - West Australia 2024, Kan
Anonim

Hva er rotlesjonsnematoder? Nematoder er mikroskopiske rundormer som lever i jorda. Mange typer nematoder er gunstige for gartnere, og hjelper til med å behandle og dekomponere plantemateriale for sunn plantevekst. Dessverre er rotlesjonsnematoder alt annet enn hjelpsomme; de parasittiske skadedyrene forårsaker enorm skade på en rekke planter, inkludert korn, frokostblandinger, grønnsaker og mange urteaktige og treaktige planter.

Selv om håndtering av rotlesjonsnematoder er vanskelig, er det ting som kan bidra til å holde skadedyrene i sjakk. Les videre for å lære hvordan du forebygger lesjonsnematoder.

Root Lesion Nematode Information

Rotlesjonsnematoder sprer seg raskt i forurenset jord. Skadedyrene, som skader plantene ved å punktere cellene, er aktive når jorda er våt, og blir i dvale når forholdene er tørre.

Berørte planter blir ikke alltid drept, men deres evne til å absorbere fuktighet og næringsstoffer fra jorda er betydelig redusert. Planter er mer mottakelige for patogener, som verticillium-visne, etter at røttene er blitt skadet og svekket av nematoder, og det er mer sannsynlig at de dør under tørkeforhold.

Lesjonsnematodsymptomer inkluderergulning av blader. Planter har et fillete utseende, og kan se ut som om de har fått insektskader eller miljøstress. Røttene til planter påvirket av lesjonsnematoder er korte og berørte planter er lette å trekke. Røttene kan ha bittesmå brune lesjoner, selv om lesjonene kan være store nok til å se ut som vorter.

Hvordan forebygge lesjonsnematoder

Behandling av rotlesjonsnematoder kan være vanskelig, men her er noen ting du kan gjøre for å forhindre skadedyr i hagen din:

Planter som er riktig vannet og befruktet er mindre utsatt for skade av rotlesjonsnematoder. Jorden bør være godt drenerende og aldri tillates å forbli gjennomvåt.

Plantebestandige varianter når det er mulig. Hold ugress i sjakk, siden mange gress- og bredbladede ugress kan inneholde rotlesjonsnematoder. Avlingsrotasjon kan hjelpe, avhengig av arten.

Nematicider kan være nyttige, men du må vite nøyaktig hvilken type nematode du har å gjøre med. Nematicider er imidlertid ikke praktiske for hageeiere, og brukes vanligvis av profesjonelle sprøytemidler.

Anbefalt: