Avskrekke myggskadedyr – hvordan kontrollere mygg med planter

Innholdsfortegnelse:

Avskrekke myggskadedyr – hvordan kontrollere mygg med planter
Avskrekke myggskadedyr – hvordan kontrollere mygg med planter

Video: Avskrekke myggskadedyr – hvordan kontrollere mygg med planter

Video: Avskrekke myggskadedyr – hvordan kontrollere mygg med planter
Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – Documentary Film – PART 2 2024, April
Anonim

En perfekt sommerkveld inkluderer ofte kjølig bris, søte blomsterdufter, avslappende stille stund og mygg! Disse irriterende, små insektene har nok ødelagt flere grillmiddager enn brente biffer. Ikke bare gjør de vondt og klør når du blir stukket, men de kan også bære på alvorlige sykdommer som West Nile Virus. Du kan frastøte mygg med sterke kjemikalier, men de er ofte ikke egnet for små barn og kan irritere mange mennesker. Som gartner, hvorfor ikke bruke talentet ditt og dyrke en samling planter som holder mygg unna? La oss lære mer om hvordan du bekjemper mygg med planter i hagen.

Hvordan bruke myggavstøtende planter

De fleste forskere er enige om at selv om frastøtende planter kan ha en liten effekt på flygende insekter når de sitter i hagen din eller på terrassen, er de mest effektive når de brukes direkte på huden. Derfor, når du bruker en avskrekkende plante for mygg, må du høste en håndfull blader og knuse dem, og gni de knuste bladene på eksponert hud. De flyktige oljene i bladverket vil etterlate sine insektavstøtende egenskaper på armer og ben, og hindrer myggen i å bite.

Hvis du er samlet rundt en grill eller bålpanne, en annen måte åholde mygg unna er ved å røyke dem ut. Plukk friske grener av frastøtende planter og plasser dem i ilden for å avskrekke myggskadedyr. Den resulterende røyken skal holde de flygende skadedyrene borte fra bålet eller kokeområdet en stund.

Avskrekkende planter for mygg

Selv om det er en rekke planter som holder mygg unna, er Citrosa en av de mest effektive plantene for å frastøte mygg – ikke å forveksle med den duftende citronella geraniumplanten. Citrosa er planten som inneholder citronellaolje, som er i myggavstøtende lys laget for utendørs bruk. Å gni disse bladene mot huden din vil etterlate en behagelig duft til mennesker, men ikke til insektene.

Sitrontimian inneholder omtrent samme mengde avvisende kjemikalier som Citrosa og er mye lettere å finne. I tillegg er sitrontimian en flerårig plante som gir deg årevis med myggjakt etter å ha plantet den én gang.

Blant de andre plantene som kan fungere for myggproblemet ditt er:

  • American beautyberry
  • Basil
  • Hvitløk
  • Rosemary
  • kattemynte

Alle disse har vist seg å være effektive til en viss grad.

Merk: Uansett hvilke planter du velger å bruke i din myggfrie sone, gjør alltid en hudtest før du gnir blader over hele kroppen. Knus ett blad og gni det inn i den ene albuen. La dette området være i fred i 24 timer. Hvis du ikke har irritasjon, kløe eller utslett, er denne planten trygg for generell bruk.

Anbefalt: