Cold Hardy Jasmine - Choosing A Jasmine For Zone 5 Gardens

Innholdsfortegnelse:

Cold Hardy Jasmine - Choosing A Jasmine For Zone 5 Gardens
Cold Hardy Jasmine - Choosing A Jasmine For Zone 5 Gardens

Video: Cold Hardy Jasmine - Choosing A Jasmine For Zone 5 Gardens

Video: Cold Hardy Jasmine - Choosing A Jasmine For Zone 5 Gardens
Video: Four new plants for my zone 5 garden 🌿 2024, Kan
Anonim

Hvis du er en gartner med nordlig klima, er valgene dine for hardføre sone 5 sjasminplanter svært begrenset, siden det ikke finnes noen ekte sone 5 sjasminplanter. Kald hardfør sjasmin, som vintersjasmin (Jasminum nudiflorum), kan tåle USDA plantehardhetssone 6 med mye vinterbeskyttelse. Dette er imidlertid risikabelt fordi selv de tøffeste kaldharde sjasminplantene kanskje ikke overlever de strenge vintrene i sone 5. Les videre for mer informasjon om dyrking av sjasmin i sone 5.

Winterizing Cold Hardy Jasmine

Som nevnt ovenfor kan det hende at sjasmin ikke overlever vintre i sone 5, som kan stupe til -20 (-29 C.). Hvis du bestemmer deg for å prøve å dyrke sjasmin i sone 5, vil plantene kreve mye vinterbeskyttelse. Selv vintersjasmin, som tåler temperaturer så kalde som 0 F. (-18 C.), vil absolutt ikke klare seg gjennom en tøff vinter i sone 5 uten tilstrekkelig dekke for å beskytte røttene.

Jasmin for sone 5 trenger minst 6 tommer beskyttelse i form av halm, hakkede blader eller strimlet hardtre. Du kan også trimme planten til omtrent 15 cm og deretter pakke den inn i et isolerende teppe eller burlap. Husk at et lunt, sørvendt plantested gir en gradav vinterbeskyttelse.

Å dyrke jasmin i sone 5

Den eneste måten å sikre at sjasminplanter i sone 5 overlever vinteren, er å dyrke dem i potter og bringe dem innendørs før temperaturen synker. Her er noen tips:

Akvlimer beholderdyrket sjasmin ved å ta den med innendørs noen timer per dag, med start flere uker før den første forventede frosten.

Plasser sjasmin i et lyst, sørvendt vindu. Hvis naturlig lys i hjemmet ditt er begrenset i vintermånedene, suppler det med fluorescerende lys eller spesielle vokselys.

Hvis mulig, plasser sjasminen på et kjøkken eller bad der luften har en tendens til å være fuktigere. Ellers setter du potten på et brett med et lag med fuktige småstein for å øke fuktigheten rundt planten. Pass på at bunnen av kjelen ikke ligger rett i vannet.

Flytt planten utendørs når du er sikker på at all fare for frost er over om våren, og begynner med bare noen få timer per dag til planten blir vant til den kjøligere, friske luften.

Anbefalt: