Planting av velduftende busker: Velg duftende busker for alle årstider

Innholdsfortegnelse:

Planting av velduftende busker: Velg duftende busker for alle årstider
Planting av velduftende busker: Velg duftende busker for alle årstider

Video: Planting av velduftende busker: Velg duftende busker for alle årstider

Video: Planting av velduftende busker: Velg duftende busker for alle årstider
Video: 20 Shrubs that Bloom All Year | Year Round Shrubs According to Season 2024, April
Anonim

Å plante duftende busker gir en ny og herlig dimensjon til hagen din. Busker som lukter godt kan lyse opp morgenen din eller legge romantikk til hagen i skumringen. Hvis du tenker på å legge til velduftende blomstrende busker i hagen din, vil du være interessert i å lære om de beste duftende buskene du kan velge. Les videre for tips om duftende busker for alle årstider.

Duftende blomstrende busker

Når du har opplevd gleden av en velluktende hage, er du enig i at hver hage bør inneholde noen av de beste duftende buskene. Mange busker som lukter godt er også nydelige å se, og de kommer i alle størrelser og hardhetsgrader.

De beste duftende buskene for ditt område vil inneholde mange sommerblomstrer. For eksempel er sommerfuglbusk (Buddleja davidii) en populær busk med veldig velduftende blomster. Blomstene, i nyanser av lilla, gult og hvitt, tiltrekker seg sommerfugler i blomstringssesongen fra juni til september. Roser (Rosa spp.) blomstrer også om sommeren, og mange er duftende.

Når du planter duftende busker, ikke glem syrin, en hageklassiker med en uforglemmelig søt aroma. Prøv den superharde Bloomerang-serien. Dette medlemmet avden "best smelling shrubs club" blomstrer om våren, tar en pause og blomstrer igjen om sommeren.

Vår- og sommerblomstrende busker er imidlertid ikke de eneste buskene med blomster som lukter godt. Med litt innsats kan du utvide samlingen av velduftende blomstrende busker til å inkludere duftende busker for alle årstider.

Når du planter duftende busker, hold kalenderen din lett tilgjengelig. Du vil inkludere noen få busker som lukter godt i hver av de fire årstidene. For høstduft, vurder å plante duftende busker som teoliven (Osmanthus heterophyllus). Det er en eviggrønn kristtorn-lookalike. De små hvite blomstene gir en stor duft fra september til november.

For duftende busker for alle årstider trenger du også en vinterblomstrende busk. Et forslag til en tøff busk med en søt lukt er vinterkaprifol (Lonicera fragrantissima). De elfenbensfargede, sitrusluktende blomstene gir sanselig glede fra januar til mars.

Anbefalt: