Vilthagearbeid året rundt – Å dyrke en dyrehage for alle årstider

Innholdsfortegnelse:

Vilthagearbeid året rundt – Å dyrke en dyrehage for alle årstider
Vilthagearbeid året rundt – Å dyrke en dyrehage for alle årstider

Video: Vilthagearbeid året rundt – Å dyrke en dyrehage for alle årstider

Video: Vilthagearbeid året rundt – Å dyrke en dyrehage for alle årstider
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, April
Anonim

Villedyr kommer ikke bare rundt om våren eller sommeren. De er ute og går om høsten og vinteren også. Hva er fordelene med en helårs dyrehage, og hvordan kan du nyte dyrehagearbeid året rundt? Les videre for å finne ut.

Vilthagearbeid for alle årstider

Et ekte fire-sesongs dyrelivshabitat er innbydende for alle typer dyreliv, ikke bare bier, kaniner og andre søte, lodne små skapninger. Hagen din vil være hjemsted for et utvalg av skapninger som sommerfugler, fugler, bier, ekorn, jordekorn, skilpadder, frosker, padder, salamandere, jordsvin, hjort, slanger og alle slags insekter.

Hvis du føler deg litt nølende til dyrehagearbeid året rundt, husk at et mangfoldig økosystem er bedre, ikke bare for dyrelivet, men for miljøet.

Creating A Four-Season Wildlife Habitat

Å gjøre hagen din til et fire-sesongs dyrelivshabitat er sannsynligvis ikke så vanskelig som du kanskje tror. Her er noen tips for å komme i gang:

Dyrk en rekke bartrær og eviggrønne planter for å gi mat, husly og beskyttelse for fugler og annet dyreliv hele året. Plant en rekke blomstrende planter så tidlig som mulig i din region og hold dem blomstrende så lenge du kan. Ta med innfødte planter som gir mat og huslyfor fugler og annet dyreliv. Innfødte planter er enkle å dyrke, krever lite fuktighet og er naturlig motstandsdyktige mot skadedyr.

Plant noen urter, som er nyttige for mange fugler og en rekke nyttige insekter, som sommerfugler, snylteveps, marihøner, svevefluer og tachinidfluer. Eksempler på dyrelivsvennlige urter inkluderer:

  • Borage
  • Yarrow
  • fennikel
  • Dill
  • Anis Isop
  • Timian
  • Oregano
  • Rosemary

Finn noen få klare, nektarrike ettårige planter i beholdere i nærheten av kolibrimateren. Kolibrier elsker rødt, men de flokker seg også til lilla, rosa, oransje og gule blomster. Bier tiltrekkes av blått, lilla, gult og hvitt.

Unngå kjemikalier, både syntetiske og organiske, så mye som mulig. Fremme sunn jord i dyrehagen din året rundt ved å bruke kompost, mulch og godt råtnet gjødsel.

Gi ferskvann som dyrelivet bruker til drikking, parring og bading. For eksempel, legg til et fuglebad, en liten fontene eller en annen vannfunksjon eller bare plasser boller med vann rundt hagen din. Selv gjørmepytter er nyttige for sommerfugler og andre besøkende.

Ikke rydd opp i blomsterbedene dine om høsten. Frøene gir velkommen næring for fugler, og planteskjelettene gir ly for en rekke dyreliv.

Gi opp ideen om et perfekt landskap. Et vennlig fire-sesongs dyrelivshabitat kan ha børstede eller gresskledde områder, veltede trær, etterfølgende bakkedekker eller steinrøyser. Prøv å lage din helårs dyrehage lik den duobservere i naturen.

Anbefalt: