Duftende hageblomster: Velg planter som lukter godt

Innholdsfortegnelse:

Duftende hageblomster: Velg planter som lukter godt
Duftende hageblomster: Velg planter som lukter godt

Video: Duftende hageblomster: Velg planter som lukter godt

Video: Duftende hageblomster: Velg planter som lukter godt
Video: Редкие луковичные цветы для сада и дома 2024, Kan
Anonim

Det er mye fokus i disse dager på hvordan en plante ser ut. Og det er ikke noe g alt med det. Dessverre har planter avlet for utseende en tendens til å mangle en annen svært viktig kvalitet: lukt. Å sette duftende planter i hagen din og rundt huset kan være utrolig givende. Selvfølgelig lukter noen planter bedre enn andre. Fortsett å lese for å lære mer om de best luktende plantene for hager.

Duftende hageplanter

Når du planter duftende hageplanter, husk hvor sterke duftene deres er. Du vil kunne lukte dem, men samtidig vil du ikke at de skal være overveldende. Plasser de lett duftende plantene dine langs gangveier der folk vil børste mot dem ofte. Du vil at de skal legge merke til duften når de passerer, men ikke bli overveldet av den.

Når du velger duftende planter til hager, er det viktig å vite hva du leter etter. Blomstrende planter er vanligvis de med de mest imponerende duftene, men de dekker et veldig bredt spekter. Hvis du vil ha duftende hageblomster som kommer tilbake år etter år, bør du vurdere følgende flerårige duftende hageplanter:

  • Bee-balsam
  • Liljekonvall
  • Iris
  • Primrose

Hvis du vil ha noe større, prøv noen velduftende blomstrende busker som sommerfuglbusk og syrin. Vinplanter som kaprifol, blåregn og søt erter kan dekke en skjemmende vegg fullstendig og gjøre den til midtpunktet i en duftende hage.

Noen planter, som nattlyr, nattly og nattduft, er de mest velduftende om kvelden, noe som gjør dem perfekte under vinduer der duften vil drive inn om natten.

Det er nok av årlige duftende hageplanter også. Ringblomst, stemorsblomst og nasturtium er alle gode duftplanter for hager.

Ingenting sier at du må stoppe ved blomstrende planter heller. Faktisk inkluderer noen av de best luktende plantene for hager urter. Urter er kjent for sin duft, spesielt hvis de nettopp har blitt trimmet. Planter som basilikum, rosmarin, timian og salvie produserer alle veldig behagelige dufter.

Anbefalt: