What are Allium Leaf Miners - Tips on Treating For Allium Leaf Miners

Innholdsfortegnelse:

What are Allium Leaf Miners - Tips on Treating For Allium Leaf Miners
What are Allium Leaf Miners - Tips on Treating For Allium Leaf Miners

Video: What are Allium Leaf Miners - Tips on Treating For Allium Leaf Miners

Video: What are Allium Leaf Miners - Tips on Treating For Allium Leaf Miners
Video: How To Identify Allium Leaf Miner 🤔 Dealing Will The Grubs 🙄 Cutting The Leeks To Help Them Grow 2024, Kan
Anonim

Alliumbladgruvearbeidere ble først oppdaget på den vestlige halvkule i desember 2016. Siden den gang har de blitt en alvorlig skadedyr av løk og andre alliumer i Canada og det østlige USA. Finn ut om å oppdage og behandle alliumbladgruvearbeidere i denne artikkelen.

Hva er Allium Leaf Miners?

Alliumbladgruvearbeidere er bittesmå insekter. Under larvefasen kan de nå en lengde på en tredjedel av en tomme (1 cm.). Voksne er bare en tiendedel av en tomme (0,25 cm.) lange. Likevel kan disse skadedyrene ødelegge avlinger av løk, hvitløk, purre og andre alliumer.

Deres lille størrelse gjør det vanskelig å identifisere voksne bladgravere på stedet. Ved nøye inspeksjon kan du kanskje se en lys gul flekk på hodet deres. Larvene er kremfargede larver uten hode. Du trenger forstørrelse for å se de kremfargede eggene.

Siden de er så små og vanskelige å se, er det lettere å identifisere skaden de gjør på avlingen din. Når insektene lever av bladene, blir de bølgete eller krympet. Dette ligner på skaden forårsaket av bruk av en sprøyte som tidligere har blitt brukt til å sprøyte ugressmidler. For å være sikker kan du bruke gule klebrige feller for å fange de voksne fluene. Selv om fellene reduserer den voksne befolkningen, kontrollerer de ikke disse skadedyrene i alliumplanter fullstendig.

Å forstå livssyklusen for alliumbladgruvearbeider kan hjelpe deg med å beskytte avlingen din. De produserer to generasjoner hvert år. De voksne kommer ut av jorden på senvinteren eller tidlig på våren og injiserer egg i bladene. Når de klekkes, lever den lille larven av bladene og jobber seg mot plantens fot. De faller til slutt ned i jorden hvor de forpupper seg gjennom sommeren og dukker opp som voksne om høsten for å legge eggene til neste generasjon. Andre generasjon forpupper seg gjennom vinteren.

Allium Leaf Miner Control

Når du har en følelse av livssyklusen deres, er det enklere å behandle alliumbladgruvearbeidere ved at du vil være bedre rustet til forebygging.

Roter avlingene dine slik at du ikke planter allium der insektene kan forpuppe seg i jorden. Bruk raddeksler for å forhindre at insektene noen gang når avlingene dine. Påfør raddekslene før de voksne kommer ut eller rett etter planting.

Spinosad er et godt insektmiddel for å behandle voksne, og det er relativt trygt. Spray når de voksne flyr. Gule klebrige feller kan hjelpe deg med å finne ut når tiden er inne. Les hele produktetiketten og følg alle sikkerhetsreglene når du bruker spinosad.

Anbefalt: