Canna Lily Skadedyrkontroll: Behandling for insekter som angriper Canna Lily Planter

Innholdsfortegnelse:

Canna Lily Skadedyrkontroll: Behandling for insekter som angriper Canna Lily Planter
Canna Lily Skadedyrkontroll: Behandling for insekter som angriper Canna Lily Planter

Video: Canna Lily Skadedyrkontroll: Behandling for insekter som angriper Canna Lily Planter

Video: Canna Lily Skadedyrkontroll: Behandling for insekter som angriper Canna Lily Planter
Video: ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО! 2024, April
Anonim

Canna, de semitropiske jordstenglene med praktfulle, iøynefallende blomster, er en enkel sak å vokse i varmere strøk. Selv nordlige gartnere kan nyte dem som ettårige. Canna liljer har få problemer og kan overvintre med litt beskyttelse i bakken i USDA soner over 8. Canna lilje skadedyr er sjeldne, men deres brede, sverdlignende blader er veldig attraktive for en rekke bladmunchere. Les videre for noen ideer om insekter som angriper Canna-liljeplanter og hvordan du kan gjenkjenne og beseire dem.

Canna Lily-skadedyr

De store, traktformede piggene og de strålende flamencodanserfargene annonserer blomstringsperioden til en Canna. De er fantastiske planter med en tropisk stil og en fantastisk evne til å reprodusere seg selv når jordstengler replikeres. Generelt er en solrik beliggenhet med godt drenerende jord og gjennomsnittlig vann nok til å sikre sommeroppblomstring og sunne, blanke, brede blader. Det oppstår sporadiske skadedyrproblemer, som i alle planter. Skadedyr av Canna-liljer faller vanligvis inn under kategoriene sugende og tyggende insekter.

Sugende insekter

Mange av insektene som angriper Canna-liljeplanter er åpenbare og enkle å kjenne igjen. Noen insekter som angriper Canna-liljeplanter er bittesmå og hardeå se, derimot. Trips er en av disse. De er praktisk t alt mikroskopiske og trenger spesielle metoder for å se dem og bestemme deres eksistens. Legg et stykke papir under bladene og blomsterpiggene på planten din og rist det forsiktig. Hvis du ser små svarte gjenstander på papiret, har du sannsynligvis trips på Cannaen.

Et annet vanlig sugende insekt er edderkoppmidden. Disse er også små, men gjenkjennes lettere ved å finne nettene deres. Sitrusmelbug er et bomullsaktig insekt og skjell er en av de sugende skadedyrene til Canna-liljer som ser ut til å være små kuler på stengler og bladstilker.

tyggeskadedyr

Blant de mer vanlige skadedyrene på Canna er larver og larver. Canna leafrollers er larver av brasilianske skippere og tygger rette rader med hull i bladene. Mange andre spedbarnsinsekter kan finne Canna-blader deilige. Blant mulige mistenkte er:

  • Maisøreorm
  • Ullbjørnlarver
  • Saddleback larver

Disse er vanligvis åpenbare og kjemisk skadedyrbekjempelse av Canna lilje er ikke nødvendig. Bladskade fra tygging påvirker vanligvis ikke plantens helse, men det ødelegger det generelle utseendet. Med mindre det er et plutselig angrep av mange larver eller larver, er håndplukking vanligvis tilstrekkelig for å kontrollere og små problemer.

Andre tyggeskadedyr er de svært vanlige sneglene og sneglene.

Canna Lily Skadedyrkontroll

Mange av de sugende insektene kan enkelt skylles av. Andre kan kreve noen uker med sprøyting med hagebruksolje eller såpe.

I drivhuset, tørk av bladene med en fortynning av rødsprit for å kontrollere skjell og melbugs.

Håndplukking og knusing av de større larvene, sneglene og sneglene er effektivt, men ganske usmakelig.

Agn og feller er ofte dine beste allierte, i tillegg til å fjerne alt gammelt plantemateriale som kan overvintre og huse skadedyr.

Et av de vanskeligste insektene å kontrollere er Canna leafroller. Denne larven overlever vinteren i rullede blader på planten. Fjern og ødelegg disse bladene om vinteren. Hvis planten er kraftig angrepet, spray med Bacillus thuringiensis, en naturlig bakterie som er svært effektiv mot en rekke larver.

Anbefalt: