Protecting Plants From Chickens - How To Chicken Proof My Garden

Innholdsfortegnelse:

Protecting Plants From Chickens - How To Chicken Proof My Garden
Protecting Plants From Chickens - How To Chicken Proof My Garden

Video: Protecting Plants From Chickens - How To Chicken Proof My Garden

Video: Protecting Plants From Chickens - How To Chicken Proof My Garden
Video: Chicken Proof Your Garden! How to Keep Chickens our of Your Growing Space | Backyard Homesteading 2024, Kan
Anonim

Urban kyllingoppdrett er over alt i mitt lille forstadsområde. Vi er vant til å se "kylling funnet" eller "kylling tapt"-skilt og til og med kyllinger som spankulerer over plenene våre. Disse menneskene gjorde ikke en veldig god jobb med å hønesikre hagen deres. Men du vil ikke bare at kyllingene går amok. Beskyttelse av planter mot kyllinger er også en prioritet. Hvordan kan jeg hønsesikre hagen min, spør du? Les videre for å finne ut hvordan du beskytter planter mot kyllinger.

Hageplanter og kyllinger

Det er ingenting som et nylagt egg til frokost. Av denne grunn og fordi flere og flere mennesker er bekymret for hvordan maten deres dyrkes, er urban kyllingoppdrett i raseri. Å legge til kyllinger i landskapet ditt har flere fordeler enn bare ferske egg, men det kan også ha sin del av problemer.

Kyllinger klør seg for å komme på insekter, ofte en velsignelse for gartneren, men all den aggressive ripingen kan ødelegge ømme planter. Når de først får et område fritt for planteliv, blir det til et rimelig kyllingspa – et støvbad. Så det er viktig å holde hageplanter og kyllinger enten på trygg avstand eller gå med det og installere planter til kyllingene.

Ikke lafaktum at kyllingene kan forstyrre noen få planter avskrekke deg. Fordelene med å ha kyllinger oppveier ulempene. Fordi de har en tendens til å spise skadedyr som biller, bladlus og larver, vil hagen din bli mindre påvirket av dem uten behov for kjemiske kontroller. Avføringen deres utgjør en utrolig rik gjødsel, og mens de hakker rundt i hagen, spiser de mange ugressfrø som ellers kunne overkjørt hagen. Faktisk flytter mange gartnere kyllingene til forskjellige områder i hagen for å høste fordelene av gjødselen samt fjerning av larver, skadedyr og ugress av de fjærkledde vennene deres.

Hvordan beskytte planter mot kyllinger

Hvis imidlertid kyllingene er litt overivrige og du mister for mange planter, lurer du sannsynligvis på hvordan du kan hønsesikre hagen din. Det finnes en rekke metoder for å sikre en hage med kylling. Det mest åpenbare er å gjerde av de mest problematiske områdene. Det finnes en rekke måter å gjøre dette på. Sannsynligvis den vanligste er hønsenetting. Det er en grunn til at det kalles kyllingnett.

Selvfølgelig vil du gjerde av grønnsakshagen siden det kommer nye, møre frøplanter, samt fristende nakne områder kyllingene ikke kan holde klørne unna. Du trenger ikke bruke hønsenetting, hvilken som helst barriere fungerer. Husdyrgjerde eller solid netting fungerer bra. Å lage en hekk vil også blokkere kyllingene fra områder du helst ikke vil ha dem i.

Hvis du ikke vil lage et helt inngjerdet område, finnes det andre måter å beskytte planter mot kyllinger på. Steiner plassert rundt basenav nye planter vil holde kyllingene fra å klø og grave dem opp. Klokker eller netting rundt planter vil også beskytte dem. Trellising holder plantene oppe og utenfor rekkevidde. Høye containerplantinger vil holde kyllingene borte fra sårbare planter, det samme gjør hengende kurver.

Plant blomsterbed tett i tett. Eventuelle nakne flekker med smuss er uimotståelige for kyllinger. Hold også et område av hagen som et støvbad for å forhindre at kyllingene riper andre områder av landskapet. Dryss det med kiselgur med jevne mellomrom for å holde dem middfrie.

Det er noen planter som kyllinger ikke ser ut til å være interessert i. Dette er vanligvis høyere planter som er utenfor rekkevidde. Roser, berberier, korneler og hortensiaer er alle skjønnheter som ikke blir verdsatt av kyllinger. Solsikker er av åpenbare grunner hønsebestandige, men plant disse med forsiktighet, siden frøene som ikke er avskallet er bra for dem heller.

Du vil ikke bare fokusere på å holde plantene fra kyllingene; Det kan være lurt å innlemme noen planter bare for kyllingene, spesielt hvis de er frittgående. Det er en god idé å plante minst en eviggrønn plante slik at de har dekning om vinteren og et tett kratt av busker slik at de kan klø seg og døse under dem på varme dager. Kyllingvennlige bær, som hyllebær eller blåbær, er et flott alternativ for kratt. Hønene vil småspise bærene, og dermed kutte kostnadene til dyrt kyllingfôr.

Anbefalt: