What Is A Guelder Rose: Guelder Rose Information and growing tips

Innholdsfortegnelse:

What Is A Guelder Rose: Guelder Rose Information and growing tips
What Is A Guelder Rose: Guelder Rose Information and growing tips

Video: What Is A Guelder Rose: Guelder Rose Information and growing tips

Video: What Is A Guelder Rose: Guelder Rose Information and growing tips
Video: LEAF Tree Facts - Guelder Rose 2024, April
Anonim

Gelderose er et blomstrende løvtre som går under mange navn, inkludert tyttebær, rosehylle, snøballtre og crampbark. Navnet guelderose har sin opprinnelse i Gelderland-provinsen i Nederland, hvor en populær kultivar visstnok ble utviklet. Treet er veldig attraktivt og lett å dyrke. Fortsett å lese for å lære mer informasjon om gyldenrose, for eksempel tips om dyrking av gyldenroser og hvordan du tar vare på en gyldenrose.

Gelder Rose Viburnums

Hva er en gyldenrose? Guldrose viburnums (Viburnum opulus) er løvfellende busker eller trær som vokser til mellom 13 og 25 fot i høyden og 8 til 12 fot i spredning, noe som gjør dem godt egnet for mindre områder av landskapet.

På sen vår til tidlig sommer produserer de forgrenede blomsterklaser som vanligvis er hvite, men noen ganger rosa nyanser. Blomstene viker om høsten for runde bær som er røde, blå eller svarte. Disse bærene er mildt giftige og kan forårsake kvalme av at de blir spist. Bladene blir ofte forvekslet med lønneblader. De er lyse grønne om sommeren og blir oransje og røde om høsten.

Hvordan ta vare på gyldenroseplanter

Gelderrosedyrking erveldig lett og tilgivende. Buskene vil vokse i de fleste varianter av jord, inkludert kritt, leire, sand og leirjord. Når det er sagt, foretrekker de godt drenert, men fuktig jord. I naturen har plantene en tendens til å vokse i fuktige områder. De vil også tåle både sur og alkalisk jord.

Disse viburnum-buskene vil vokse i alt fra skygge til full sol.

Selv om bærene er mildt sagt giftige rå, kan de kokes til et spiselig og smakfullt syltetøy. Når den spises, antas barken av gyldenrose viburnum å ha positive medisinske effekter som et krampestillende middel, noe som gir planten et av dens vanlige navn – crampbark.

Anbefalt: