Coral Vine Information and Care: Tips on growing Coral Vines

Innholdsfortegnelse:

Coral Vine Information and Care: Tips on growing Coral Vines
Coral Vine Information and Care: Tips on growing Coral Vines

Video: Coral Vine Information and Care: Tips on growing Coral Vines

Video: Coral Vine Information and Care: Tips on growing Coral Vines
Video: All about Coral Vine | Sunlight | Pruning | Watering | Propagation & Warnings 2024, Kan
Anonim

Korallranker kan være flotte tillegg til landskapet på passende steder, men det er noen ting du bør vurdere på forhånd hvis du er interessert i å dyrke dem. Les videre for å lære hvordan du dyrker korallranker (og når du ikke bør).

Hva er en Coral Vine?

Også kjent som meksikansk slyngplante, kjærlighetskjede eller dronningskrans, korallranke (Antigonon leptopus) er en hurtigvoksende tropisk vintreet som vokser i det varme klimaet i USDA-plantehardhetssonene 9 til 11. Planten vanligvis fryser i kjøligere sone 8, men vokser lett igjen om våren.

Coral vine er hjemmehørende i Mexico og er en kraftig vintreet med prangende, mørk rosa, hvite eller rosa blomster og store, hjerteformede blader. Når den dyrkes på et espalier eller arbor, er korallranker tett nok til å gi skygge på en varm dag. Korallranker kan nå opptil 40 fot (12 m.), og vokser ofte 8 til 10 fot (2 til 3 m.) i løpet av en enkelt sesong.

Coral Vine Information

Merknad om korallvinenes invasivitet. Før du blir for begeistret for å dyrke korallranker i hagen din, må du være klar over at denne hurtigvoksende vintreet er invasiv i enkelte deler av verden, spesielt de ekstreme sørlige USA og Stillehavsøyene.

En gangkorallvine er etablert, den sprer seg raskt fra underjordiske knoller, kveler andre planter og kryper over gjerder og andre strukturer. I tillegg er planten en produktiv selvsående og frøene spres vidt og bredt med vann, fugler og dyreliv.

Hvis du ikke er sikker på korallvinenes invasivitet i området ditt, sjekk med ditt lokale samarbeidskontor før planting.

How to Grow Coral Vines

Å dyrke korallranker er et enkelt forsøk. Du kan forplante korallvin med frø eller dele en moden plante.

Planten kan tilpasses nesten all godt drenert jord. Korallranke trives i fullt sollys, men tåler delvis skygge.

Gi korallranker god plass til å spre seg. I tillegg klatrer korallranker ved hjelp av ranker, så sørg for å gi et espalier eller annen solid støtte.

Coral Vine Care

Vann korallranker regelmessig i den første vekstsesongen for å få planten godt i gang. Deretter er korallvine relativt tørketolerante og krever kun sporadisk vanning. En gang i uken i varmt, tørt vær er generelt nok.

Coralvine trenger vanligvis ingen gjødsel, men du kan gi en generell gjødsel en eller to ganger i løpet av vekstsesongen hvis veksten ser svak ut.

Beskjær korallranker hvert år på senvinteren eller tidlig på våren for å holde størrelsen i sjakk, og trim deretter etter behov gjennom året. Alternativt kan du bare klippe planten til bakken om våren. Den kommer tilbake på kort tid.

Anbefalt: