Symptomer på vanlig skjoldbrus i bønner - tips om behandling av bakteriell bønnesykdom

Innholdsfortegnelse:

Symptomer på vanlig skjoldbrus i bønner - tips om behandling av bakteriell bønnesykdom
Symptomer på vanlig skjoldbrus i bønner - tips om behandling av bakteriell bønnesykdom

Video: Symptomer på vanlig skjoldbrus i bønner - tips om behandling av bakteriell bønnesykdom

Video: Symptomer på vanlig skjoldbrus i bønner - tips om behandling av bakteriell bønnesykdom
Video: Agrohoroskop fra 26. til 30. januar 2022 2024, Kan
Anonim

Bønner er noen av de mest gledelige grønnsakene du kan ha i hagen din. De vokser kraftig og blir raskt modne, og de produserer nye belger gjennom hele vekstsesongen. De kan imidlertid bli ofre for sykdom, spesielt bakteriell sykdom. Fortsett å lese for å lære mer om bakteriell bønner og de beste metodene for behandling av bakteriell bønner.

Bakteriell skade på bønner

Det er vanligvis to typer bakteriebløte som påvirker bønneplanter mest – vanlig brøst og glorie.

Vanlig sykdom

Vanlig rødme i bønner er den mest utbredte av bakterielle bønnesykdommer. Også k alt vanlig bakteriell sopp, viser det seg i misformede blader og belger. Bladene begynner først å utvikle små våte lesjoner som vokser i størrelse og tørker ut, vanligvis over en tomme (2,5 cm.) brede, brune og papiraktige, med en gul kant. Disse flekkene strekker seg vanligvis til kantene av bladene. Belgene utvikler lignende våte flekker som deretter tørker og krymper, og frøene inni er vanligvis små og misdannede.

Vanlig rødme spres ofte gjennom fuktighet. Den enkleste og mest effektive måten å forhindre spredning på er å unngåkommer i kontakt med plantene dine mens de er våte. Det er også en god idé å kontrollere ugress og skadedyr, som biller og hvitfluer, som er kjent for å spre bakteriene.

Det er ikke alltid lett å kontrollere vanlig bakteriell skade på bønner. Hvis en plante blir infisert, kan det være best å fjerne den og ødelegge den for å hindre videre spredning.

Halo blight

Halo-sykdom er den andre av de største bakterielle bønnesykdommene. Symptomene ligner på vanlig røst og begynner som små våte lesjoner på bladene. Lesjonene vil bli røde eller brune og er omgitt av en mye større gul "halo". I motsetning til vanlig blight, forblir disse lesjonene svært små. Belgene påvirkes omtrent på samme måte som ved vanlig ørkeskjær.

Forebyggings- og behandlingsmetoder er i utgangspunktet de samme også – prøv å holde bladverket tørt og ikke rør det når det er vått. Prøv å ikke såre plantene, da det er slik bakteriene kommer inn. Hold ugress og skadedyr på et minimum. Ødelegg berørte planter, som med behandling av vanlig rødme i bønner.

Spraying av kobberbaserte bakteriedrepende midler skal stoppe spredningen av bakterier og er et godt forebyggende tiltak for å begrense eventuelle utbrudd av begge typer bakteriell skade på bønner.

Anbefalt: