Behandling av pepperbladflekker - tegn og symptomer på bakteriell bladflekk

Innholdsfortegnelse:

Behandling av pepperbladflekker - tegn og symptomer på bakteriell bladflekk
Behandling av pepperbladflekker - tegn og symptomer på bakteriell bladflekk

Video: Behandling av pepperbladflekker - tegn og symptomer på bakteriell bladflekk

Video: Behandling av pepperbladflekker - tegn og symptomer på bakteriell bladflekk
Video: Этот трюк заставил мои черенки гортензии укорениться как сумасшедшие! Нижний нагрев спешит на помощь 2024, Kan
Anonim

Bakteriell bladflekk på paprika er en ødeleggende sykdom som kan forårsake skjevhet av blader og frukt. I alvorlige tilfeller kan plantene dø. Det er ingen kur når sykdommen først tar tak, men det er flere ting du kan gjøre for å forhindre at den sprer seg. Fortsett å lese for å lære om behandling av pepperbladflekker.

Hva forårsaker bakteriel bladflekk med pepper?

Bakterien Xanthomonas campestris pv. vesicatoria forårsaker bakteriell bladflekk. Den trives i områder med varme somre og hyppige nedbørsmengder. Bakterien spres med planterester i jorda og gjennom infiserte frø.

Symptomer på bakteriel bladflekk

Bakteriell bladflekk forårsaker lesjoner på bladene som ser ut som om de er gjennomvåt med vann. Disse lesjonene begynner norm alt på de nedre bladene. Når sykdommen utvikler seg, etterlater den en mørk, lilla-brun flekk med et lysebrunt senter. Bakteriell bladflekk på paprika forårsaker flekker og hevede sprekker i frukten. Sprekkene gir en åpning for andre sykdomspatogener.

Det finnes ingen peppervarianter som er pålitelig motstandsdyktige mot alle typer pepperaktige bladflekker, men planting av varianter som er motstandsdyktige mot noen av rasene kan bidra til å forhindresykdom.

Insektmidler som inneholder kobber er også nyttige for å forebygge sykdommen. I de fleste tilfeller, men når sykdommen først dukker opp, er kobber ikke effektivt til å behandle pepperbladflekker. Bruk kobberholdige insektmidler tidlig i sesongen når du har hatt problemer med sykdommen tidligere år.

Hvordan behandle bakterielle bladflekker

Selvfølgelig, når symptomene på bakteriell bladflekk begynner å dukke opp på pepperplantene dine, er det for sent å redde dem. Men hvis du tar forholdsregler før du planter neste sesong, vil du ha en bedre sjanse til å forhindre problemer med peprede bladflekker i fremtiden.

Vekslingsrotasjon kan bidra til å forhindre bakteriell bladflekk. Ikke plant paprika eller tomater på et sted der noen av disse avlingene har blitt dyrket de siste fire eller fem årene.

På slutten av sesongen fjerner du alt avlingsavfall fra hagen og ødelegger det. Ikke komposter planterester som kan inneholde sykdommen. Når området er rent for alt synlig rusk, bearbeid jorden eller snu den med en spade for å begrave eventuelle gjenværende bakterier.

Bakterien spres ved å sprute fuktig jord på bladene. Reduser sprut ved å bruke en sugeslange og unngå overvann. Hold deg unna hagen på våte dager for å unngå å spre sykdom på hender og klær.

Bakteriell bladflekk spres også gjennom infiserte frø. Kjøp sertifiserte sykdomsfrie frø og frøplanter. Det er best å ikke lagre frøene dine hvis du noen gang har hatt et problem med bakteriebladflekker på paprika.

Anbefalt: