Hva brukes en håndrive til: Tips om bruk av en håndrive i hagen

Innholdsfortegnelse:

Hva brukes en håndrive til: Tips om bruk av en håndrive i hagen
Hva brukes en håndrive til: Tips om bruk av en håndrive i hagen

Video: Hva brukes en håndrive til: Tips om bruk av en håndrive i hagen

Video: Hva brukes en håndrive til: Tips om bruk av en håndrive i hagen
Video: How to Use a Gravel Rake : Garden Tool Guides 2024, Kan
Anonim

Håndriver for hagen kommer i to grunnleggende design og kan gjøre mange hageoppgaver mer effektive. Denne artikkelen forklarer når du skal bruke en håndrake og hvilken type som fungerer best for hver situasjon.

Hva er en håndrake?

Håndriver er små versjoner av andre river du bruker i hagen og hagen din og er designet for å fungere på trange steder og nær overflaten. De er ideelle for mindre områder, hagekanter og steder der en stor rive ikke passer eller vil skade beplantning.

Håndriver og bruk

Her er de vanligste typene håndriver sammen med hvordan og når de brukes i hagen.

Garden Rakes

Hageriver ser ut som bueriver, men mindre, som en sparkel, og har et kort håndtak. De har sterke, stive tinder designet for å grave seg ned i jorden for å snu eller bearbeide den. Disse rivene er spesielt gode for å få tøft ugress eller mindre steiner ut av et hagebed.

Fordi de kan komme inn i trange steder, trenger du ikke å bekymre deg for at hageriver skader plantene dine slik du ville gjort med en stor rive. Med det korte håndtaket har du mye mer kontroll, noe som gjør dem ideelle for bruk i blomsterpotter,også.

Lawn Hand Rakes

Handrive til plen er mindre versjoner av en typisk plen- eller løvrive og har fleksible tinder med korte håndtak. De er ideelle for å rydde opp døde blader og plantematerialer og annet rusk i hagebed.

Den lille størrelsen lar dem komme inn rundt plantene uten å forstyrre dem, noe som gjør dem perfekte for vårens hageopprydding når ny vekst akkurat dukker opp fra jorden. De kan også brukes til å fjerne små stråområder i plener der en stor rive ikke passer eller forårsaker skade.

Bruk av en håndrive kan gjøre hagearbeid i trange rom og små hager mye enklere og mer effektivt, og sparer sarte planter fra skader. Men de krever at du kommer deg ned nær jorda, så sørg for at du også har knebeskyttere!

Anbefalt: