Treating African Violet Ring Spot - Reasons Leaves On African Violets Are Spotty

Innholdsfortegnelse:

Treating African Violet Ring Spot - Reasons Leaves On African Violets Are Spotty
Treating African Violet Ring Spot - Reasons Leaves On African Violets Are Spotty

Video: Treating African Violet Ring Spot - Reasons Leaves On African Violets Are Spotty

Video: Treating African Violet Ring Spot - Reasons Leaves On African Violets Are Spotty
Video: What's Wrong with my Leaves? What's wrong with my African Violet leaves? 2024, Kan
Anonim

Det er noe så enkelt og beroligende med afrikanske fioler. De muntre, til og med noen ganger dramatiske, blomstene deres kan muntre opp enhver vinduskarm mens det uklare løvet myker opp tøffere innstillinger. For noen bringer afrikanske fioler tilbake tanker om bestemors hus, men for andre kan de være en kilde til mye frustrasjon. Problemer som flekker på afrikanske fiolette blader ser ut til å komme ut av ingensteds, og gjør en vakker plante til et mareritt over natten. Les videre for å lære mer om ringflekk på afrikanske fiolette planter.

Om afrikansk fiolettringplass

Av alle afrikanske fiolettsykdommer er afrikansk fiolett ringflekk omtrent den minst alvorlige du kan støte på. Faktisk er det egentlig ikke engang en sykdom, selv om den presenterer seg akkurat som en. Når bladene på afrikanske fioler er flekkete og du har utelukket sopp- og viruspatogener, er det bare ett svar som gir mening: Afrikansk fiolett ringflekk. Hobbyister er altfor kjent med dette problemet, men det er enkelt å håndtere.

Pekker på afrikanske fiolette blader vises når selve bladene vannes. Faktisk ble studier fra så langt tilbake som 1940-tallet designet for å løse mysteriet bak denne anomalien. BådePoesch (1940) og Eliot (1946) bemerket at afrikanske fioler kan oppleve bladskade når temperaturen i vannet er rundt 8 C lavere enn plantevevet.

Inne i bladet gjør det kalde overflatevannet noe som ligner på frostskader, hvor kloroplaster raskt brytes ned. I andre tilfeller kan varmt vann som står på bladoverflater forsterke ultrafiolette stråler og forårsake solbrenthet på disse sensitive vevene.

Treating African Violet Ring Spot

På slutten av dagen er afrikanske fioler egentlig veldig delikate planter og krever nøye oppmerksomhet til temperaturene i vevet deres. Skader på afrikansk fiolett ringflekk kan ikke reverseres, men atferden som forårsaker den kan korrigeres og nye blader vil etter hvert vokse for å erstatte de skadde.

Først, aldri, aldri vann en afrikansk fiols løvverk – dette er en sikker måte å skape flere ringflekker eller verre. Vanning fra bunnen er hemmeligheten bak afrikansk fiolett suksess.

Du kan kjøpe selvvanende plantekasser designet spesielt for afrikanske fioler, installere en veke i plantens potte og bruke den til å vanne nedenfra, eller ganske enkelt vanne planten fra en tallerken eller tallerken. Uansett hvilken metode du foretrekker, husk at disse plantene også er utsatt for rotråte, så uten spesiell maskinvare, som fancy potter eller vekesystemer, må du være forsiktig med å fjerne stående vann som kommer i direkte kontakt med jorda. vanningen er ferdig.

Anbefalt: