Lymphedema Hagetips: Hvordan unngå lymfødem under hagearbeid

Innholdsfortegnelse:

Lymphedema Hagetips: Hvordan unngå lymfødem under hagearbeid
Lymphedema Hagetips: Hvordan unngå lymfødem under hagearbeid

Video: Lymphedema Hagetips: Hvordan unngå lymfødem under hagearbeid

Video: Lymphedema Hagetips: Hvordan unngå lymfødem under hagearbeid
Video: Best Ways to Treat Lymphedema #shorts 2024, Kan
Anonim

Hagearbeid er en aktivitet som nytes av alle slags mennesker, fra de aller minste til de eldste. Det diskriminerer ikke, selv om du er i faresonen for lymfødem. I stedet for å gi opp hagen din, bør du vurdere måter å unngå å utløse symptomer på lymfødem.

Vi kommer i gang med noen hagetips for å forhindre lymfødemproblemer.

Hva er lymfødem?

Hagearbeid er en hobby som kan utfordre kroppen din og hjernen din, avhengig av hvordan du griper det an. Det betyr imidlertid ikke at du må gi fra deg plantene dine bare fordi du er i faresonen for lymfødem. Hagearbeid med lymfødem er omtrent som å gjøre alt annet med lymfødem, du trenger bare å endre tilnærmingen til landskapet ditt.

Lymfødem er en unormal oppsamling av væske rett under huden. Det er mest vanlig i armer og ben, men kan dukke opp hvor som helst på kroppen. Noen mennesker har lymfødem fordi de ble født med det, men mange andre utvikler tilstanden som følge av fjerning av lymfeknuter eller skade under kreftbehandling.

Ubehandlet kan lymfødem resultere i alvorlige infeksjoner, cellulitt eller fibrose under huden. Det er en risiko for utviklinglymfødem under hagearbeid for risikopopulasjoner, men det finnes også trygge måter å nærme seg jorda på.

Hagearbeid med lymfødem

Her er noen av våre favoritt-lymfødemhagetips:

Bruk riktig passende hageantrekk. Fra hansker til støvler, alt må passe akkurat for å unngå å skape blemmer eller sammensnøring hvis hevelsen skulle begynne. Å bruke topp til tå-belegg er et viktig skritt, siden selv et insektstikk eller et stikksår fra en rosebusk kan utløse lymfødem.

Hold kompresjonsplaggene dine rene og tørre. Den beste måten å unngå problemer når du bruker kompresjonsplagg i hagen, er å overvåke dem for renslighet og tørrhet. Skitne eller våte plagg kan føre til lymfødem, så bytt utstyret umiddelbart hvis du merker at det ikke er riktig.

Tenk på været. Hvis det er veldig kaldt eller varmt, bør du begrense tiden din i hagen sterkt. Kaldt vær kan føre til at huden sprekker eller svetter tilbake; mer enn rundt 15 minutter i varmen er en like plagsom trigger.

Planlegg hagearbeidet på forhånd. En av de viktigste tingene å vurdere med lymfødem er at det er best å ta treningen i sprut. Planlegg aktivitetene dine på forhånd slik at du kan dele dem opp i mindre oppgaver som lar deg hvile i mellom. Husk å få hjelp med tunge løft eller anstrengende arbeid, som jordarbeiding eller graving i hard jord.

Gjør en rekke aktiviteter. Repetisjon kan føre til lymfødem, så bland det sammen. Plant noen frøplanter, beskjær deretter enbusk, og legg deretter litt kompost til potteplantene dine. Du trenger ikke fullføre større oppgaver på en gang. Du kan i stedet rotere gjennom en krets med "må gjøres" for å redusere sjansene for å utvikle lymfødem.

Anbefalt: