Hardenbergia Coral Pea Information - Tips for Growing Coral Pea Vines

Innholdsfortegnelse:

Hardenbergia Coral Pea Information - Tips for Growing Coral Pea Vines
Hardenbergia Coral Pea Information - Tips for Growing Coral Pea Vines

Video: Hardenbergia Coral Pea Information - Tips for Growing Coral Pea Vines

Video: Hardenbergia Coral Pea Information - Tips for Growing Coral Pea Vines
Video: Hardenbergia violacea (Purple Coral Pea) | Australina Native Plant Profile | Grow Guide 2024, April
Anonim

Voksende korallerter (Hardenbergia violacea) er hjemmehørende i Australia og er også kjent som falsk sarsaparilla eller lilla korallerter. Et medlem av Fabaceae-familien, Hardenbergia korallerter inkluderer tre arter i Australia med et vekstområde som dekker fra Queensland til Tasmania. Et medlem av erteblomst-underfamilien i belgfruktfamilien, Hardenbergia korallerter ble oppk alt etter Franziska grevinne von Hardenberg, en botaniker fra 1800-tallet.

Hardenbergia korallerter fremstår som en treaktig, klatrende eviggrønn med mørkegrønne lærlignende blader som blomstrer i en masse mørke lilla blomster. Korallerter har en tendens til å være langbenet ved bunnen og rikelig mot toppen, når den klatrer over vegger eller gjerder. I sørøst i Australia vokser den som et bunndekke over det steinete, buskfylte miljøet.

Den moderat voksende Hardenbergia korallerter er en flerårig plante som oppnår lengder på opptil 50 fot (15 m.) og brukes i hjemmelandskapet som en klatreaksent dyrket på espalier, hus eller vegger. Nektar fra den blomstrende vintreet tiltrekker bier og er en verdifull matkilde fra senvinteren til tidlig på våren når maten fortsatt er knapp.

Hvordan dyrke Hardenbergia Coral Pea

Hardenbergia kan formeres via frø ogkrever syrebearbeiding og bløtlegging i vann minst 24 timer før såing på grunn av det harde frøskallet. Hardenbergia må også spire i varme temperaturer på minst 70 grader F. (21 C.).

Så, hvordan dyrke Hardenbergia korallerter? Korallerter trives i solrike til halvskygge posisjoner i godt drenert jord. Selv om den tåler noe frost, foretrekker den mer tempererte temperaturer og vil gjøre det bra i USDA-sonene 9 til 11 med beskyttelse mot frost; skade på anlegget vil oppstå hvis temperaturen faller under 24 grader F. (-4 C.).

Annen informasjon om stell av korallerter er å plante i et område med vestlig soleksponering (delvis sol-lys skygge). Selv om den vil stå i full sol og blomstrer mest i den, foretrekker korallerter kjøligere områder, og den vil brenne hvis den plantes i full sol omgitt av reflekterende betong eller asf alt.

Noen varianter av korallerter er:

  • Hardenbergia violacea 'Happy Wanderer'
  • Blekrosa H ardenbergia ‘Rosea’
  • White bloomer Hardenbergia ‘Alba’

Korallerter kommer også i dvergvarianter og er relativt motstandsdyktige mot sykdom og skadedyr. En nyere variant med en busklignende vane heter Hardenbergia ‘Purple Clusters’, som har massevis av lilla blomster.

Coral Pea Plant Care

Vann regelmessig og la jorden tørke mellom vanningene.

Generelt er det ikke nødvendig å beskjære voksende korallerter, bortsett fra å rydde inn størrelsen deres. Det er best å beskjære i april etter at planten har blomstret og en tredjedel til halvparten av planten kan fjernes, noe som vil oppmuntrekompakt vekst og dekning.

Følg instruksjonene ovenfor, og korallerter vil belønne deg med nydelige blomster fra senvinteren til tidlig på våren.

Anbefalt: