Gjør kvedetrær gode hekker: tips for å dyrke en fruktig kvedehekk

Innholdsfortegnelse:

Gjør kvedetrær gode hekker: tips for å dyrke en fruktig kvedehekk
Gjør kvedetrær gode hekker: tips for å dyrke en fruktig kvedehekk

Video: Gjør kvedetrær gode hekker: tips for å dyrke en fruktig kvedehekk

Video: Gjør kvedetrær gode hekker: tips for å dyrke en fruktig kvedehekk
Video: Tips & Tricks For Perfect Hedging | Gardening | Great Home Ideas 2024, Kan
Anonim

Quince kommer i to former, den blomstrende kvede (Chaenomeles speciosa), en busk med tidlig blomstrende, prangende blomster og det lille, fruktige kvedetreet (Cydonia oblonga). Det er en rekke grunner til å inkludere begge i landskapet, men gjør kvedetrær gode hekker, spesielt frukttypen? Og hvordan dyrker du en kvedefrukttrehekk? Les videre for å finne ut om hvordan du lager og dyrker en kvedehekk med frukt.

Gjør kvedetrær gode hekker?

Blomstrende kvede er spektakulær i noen uker på senvinteren til tidlig på våren, men et enkelt eksemplar kan virke lite mer enn et virvar av tornede grener. Men en hekk av kvedetrær som masseplanting vil være enda mer spektakulær tidlig på sesongen når man fortsatt lengter etter blomster og voksende planter.

En hekk av blomstrende eller fruktende kvedetrær utgjør en perfekt skjerming eller sikkerhetsbarriere med sin spredende form og piggete grener (blomstrende type). I tillegg er kvede lettstelt, tilpasningsdyktig og hardfør i USDA-sonene 4–9.

Hvordan dyrke en kvedetrefrukthekk

Å dyrke en hekk med fruktkvittetre krever svært liten innsats eller stell. Quince er en nesten uforgjengelig,løvfellende busk eller tre som vokser til 5-10 fot (1,5-3 m.) i høyden og bredden. Den vil vokse i nesten hvilken som helst jord forutsatt at den har god drenering og ikke er altfor fruktbar. Kvede tåler mange typer jord med en pH på alt fra lett alkalisk til sur. Den er veldig tolerant og har ingen betydning for blomstring eller fruktsetting.

Quince kan dyrkes i full sol til delvis skygge, og når den først er etablert, er den ganske tørketolerant. De nydelige tidligblomstrende blomstene etterfølges av gul spiselig frukt. Og, ja, frukten til blomstrende kvede er også spiselig, bare mindre, hardere og mer syrlig enn frukten til kvedetrær med frukt.

Når du lager en kvedehekk, kan du holde deg til den samme sorten eller blande den. Den berusende aromaen av frukten når den modnes innendørs lukter himmelsk. Frukten i seg selv er næringsrik: full av vitamin C (mer enn i en sitron!) sammen med elementene kalium, magnesium, jern, kobber, sink, natrium, kalsium og rik på fruktsyrer.

Noen kvedeelskere sverger til å starte dagen med en puré av kvede gjennom en sil og deretter søtet med honning og fortynnet etter smak. Høres ikke ut som en dårlig måte å starte dagen på i det hele tatt.

Anbefalt: