Tips for å plante hekker - bruk av busker til hekker

Innholdsfortegnelse:

Tips for å plante hekker - bruk av busker til hekker
Tips for å plante hekker - bruk av busker til hekker

Video: Tips for å plante hekker - bruk av busker til hekker

Video: Tips for å plante hekker - bruk av busker til hekker
Video: Tips & Tricks For Perfect Hedging | Gardening | Great Home Ideas 2024, Kan
Anonim

Fra merking av eiendommen din til å beskytte personvernet ditt, hekker tjener mange formål i landskapet. På barnehagen står du overfor et overveldende antall valg innen sikring av busker. Vurder vedlikeholdskravene, egnetheten for landskapet ditt og det generelle utseendet til buskene før du tar din endelige avgjørelse. Du vil nyte den varige skjønnheten til en velvalgt hekk i årene som kommer.

Populære busker for hekker

busker til hekk skal passe til ditt formål og din plassering, og en stor del av suksessen din i hagearbeid med hekk avhenger av å velge riktige planter.

Løvfellende hekker gir avkjølende skygge for hagen om sommeren, samtidig som de slipper inn varmende sollys i vintermånedene, men de er ikke et godt valg for situasjoner der du ønsker privatliv året rundt. Eviggrønne hekker er flotte for områder der vintrene er kalde og du vil ha få andre planter for å bryte monotonien i vinterlandskapet.

Her er noen løvfellende og eviggrønne busker som er gode hekker:

  • Japansk berberis – Denne spesielle berberisen (Berberis thunbergii) er en løvfellende busk med tette, tornede blader som fungerer som en sikker barriere. Den beholder løvet langt utover vinteren.
  • Ninebark– Ninebark (Physocarpus monogynus) er en løvfellende busk med prydbark som feller i papirtynne lag. Barken holder hekken interessant om vinteren.
  • Redosier dogwood – Også kjent som rødkvistkornell (Cornus sericea), den har prangende røde stengler som skiller seg ut mot en snødekt bakgrunn etter at bladene faller.
  • Boxwood – Buksbom (Buxus sempervirens) er en eviggrønn busk som tåler enhver form for beskjæring. Bruk den hvis du vil gi busken din en interessant form.
  • Blue Point einer – Blue Point (Juniperus chinensis) er en bekymringsløs eviggrønn einer med interessant farge og vinterbær. Den trenger sjelden beskjæring.

Pleje av landskapshekker

Omsorgen av landskapsbusker avhenger av arten. Les plantemerket nøye og velg busker som passer for stedet. Det er både kostbart og skuffende å investere i og plante hekker som ikke trives i hagen din.

Følg instruksjonene angående mengden fuktighet busken krever. De fleste trenger ukentlig vanning når de først plantes, og mindre ettersom de utvikler dype røtter som kan nå ned i jorden for den fuktigheten de trenger.

Hekkbeskjæringstips

Hekker ser best ut når de er skikkelig beskjært. God beskjæring forbedrer buskens form samtidig som den øker tettheten til løvet. Bruk disse tipsene for beskjæring av hekk for å ta avgjørelser om når og hvordan du skal beskjære hekkene.

  • Blomstrende busker tar seg best ut i uformelle hekker der de får vokse naturlig uten å klippes. Vårblomstrende busker bør beskjæres like etter at blomstene falmer. Busker som blomstrer om sommeren og høsten beskjæres best på senvinteren eller tidlig på våren.
  • De fleste løvfellende hekkbusker trenger beskjæring tidlig i vekstsesongen og igjen når de har tilført ca. 15 cm med ny vekst.
  • Eviggrønne hekker trenger mindre beskjæring enn løvfellende hekker. Bruk en beskjæringssaks for å skape et enhetlig, formelt utseende.
  • Beskjær eviggrønne busker slik at de er smalere øverst enn nederst. Dette gjør at sollys når de nedre grenene, og det ser mer naturlig ut enn rette sider.

Anbefalt: