Vanlige sykdommer hos tranebær - gjenkjenne symptomer på tranebærsykdom

Innholdsfortegnelse:

Vanlige sykdommer hos tranebær - gjenkjenne symptomer på tranebærsykdom
Vanlige sykdommer hos tranebær - gjenkjenne symptomer på tranebærsykdom

Video: Vanlige sykdommer hos tranebær - gjenkjenne symptomer på tranebærsykdom

Video: Vanlige sykdommer hos tranebær - gjenkjenne symptomer på tranebærsykdom
Video: Can Cranberries Actually Treat UTIs? 2024, Kan
Anonim

Tranebær er en typisk amerikansk frukt som ikke mange er klar over at de kan dyrke hjemme. Hvis du er en av de heldige som har tyttebær i hagen sin, er sjansen stor for at du beskytter dem og deres syrlige, deilige frukter. Fortsett å lese for å lære mer om vanlige sykdommer hos tranebær og hvordan du behandler en syk tranebærplante.

Vanlige tranebærsykdommer

Her er noen av de vanligste sykdommene til tranebær:

Løvflekk – Det er flere bakterie- og soppproblemer som kan forårsake bladflekker på tyttebær. Disse inkluderer rød bladflekk, Proventuria bladflekk, Cladosporium bladflekk, tidlig bladflekk og Pyrenobotrys bladflekk. Disse sykdommene trives i fuktighet og kan vanligvis forebygges ved å vanne på dagtid når vannet har tid til å fordampe og sørge for at jorda drenerer godt. Hvis plantene allerede er infisert, behandles med soppdrepende middel.

Rødskuddsykdom – Tegn på rødskuddssykdom starter når tidlig vekst blir spinkel og blir rød. Selv om det ser rart ut, er ikke rødskuddssykdom et alvorlig problem og har ingen definitiv behandling.

Rose blomst –En sopp som gjør at noe nyvekst blir tykk og rosa, som en rose. Det kan vanligvis forhindres ved å øke sol- og luftstrømmen. Den kan behandles med soppdrepende middel.

Cottonball – Bærene fylles med en bomullssopp, og stilkspissene visner til en hyrdes krokform. Sykdommen kan forebygges ved god drenering og ved å fjerne forrige års infiserte frukter.

Stengelgal/canker – Skuddene dør tilbake og vekster utvikler seg på stilkene. Bakterier kommer inn gjennom sår, slik at sykdommen kan forebygges ved å unngå vinter- og menneskeskade. Spray som inneholder kobber kan være effektiv behandling hvis infeksjonen ikke er ille.

Kvistesyke – Infiserte blader blir mørkebrune og deretter lysebrune og holder seg på vintreet hele vinteren. Kvistsyke kan forebygges ved å oppmuntre til god sol- og luftsirkulasjon og behandles med soppdrepende middel.

Fruktråte – Mange årsaker inkluderer bitter råte og flekkråte, tidlig råte, hard råte, skålding og tyktflytende råte. Du kan forhindre dette ved å sørge for at vinstokkene ikke sitter for lenge i vann. Hvis du bruker flom, gjør det bare sent på sesongen.

Falsk blomstringssykdom – Overført av den stumpnesede løvhopperen vokser plantens blomster oppreist og danner aldri frukt. Påfør insektmidler hvis du oppdager et løvhoppeangrep.

Anbefalt: