Tranebær Hibiscus Tranebær Hibiscus Dyrkingskrav

Innholdsfortegnelse:

Tranebær Hibiscus Tranebær Hibiscus Dyrkingskrav
Tranebær Hibiscus Tranebær Hibiscus Dyrkingskrav

Video: Tranebær Hibiscus Tranebær Hibiscus Dyrkingskrav

Video: Tranebær Hibiscus Tranebær Hibiscus Dyrkingskrav
Video: ⟹ Тайская Красная Розель aKa Hibiscus sabdariffa ЭТО ДЕЛАЕТ ВЕЛИКИЙ ЧАЙ !! 2024, Kan
Anonim

Hagtefolk dyrker vanligvis hibiskus for sine prangende blomster, men en annen type hibiskus, tranebærhibiscus, brukes først og fremst på grunn av det nydelige mørkelilla løvverket. Noen som dyrker tranebærhibiskus vet at den også har en annen mindre kjent egenskap. Den er spiselig!

Hva er tranebærhibiskusplanter?

Tranebær-hibiskusplanter (Hibiscus acetosella) er flerstammede busker som vokser fra 3 til 6 fot (1-2 m.) i høyden med grønne/røde til vinrøde taggete blader. Bladverket ligner mye på japansk lønn.

Tranebær-hibiskus er også referert til som afrikansk rosemalva, falsk roselle, rødbrun malva eller rødbladshibiskus. Kultivarer å se etter inkluderer:

  • ‘Red Shield’
  • ‘Haight Ashbury’
  • ‘Jungle Red’
  • ‘Maple Sugar’
  • ‘Panama Bronse’
  • ‘Panama Red’

Plantene blomstrer sent i vekstsesongen med små mørkerøde til lilla blomster.

Cranberry Hibiscus Info

Tranebærhibiskusplanter er hjemmehørende i Sør-Afrika; de tropiske, subtropiske og tørre områdene i Sør-, Sentral- og Nord-Afrika; og Karibia.

Det antas å være en hybrid av enville afrikanske hibiskusarter, men dagens kultivarer antas å ha sin opprinnelse i Angola, Sudan eller Zaire, og deretter påstås å ha blitt introdusert i Brasil og Sørøst-Asia tidlig som en avling.

Er tranebær Hibiscus spiselig?

Tankebærhibiscus er faktisk spiselig. Både bladene og blomstene kan inntas og brukes rå i salater og røre. Blomsterbladene brukes i te og andre drikker. Blomstene høstes når de har foldet seg og trekkes deretter i varmt vann eller blandes med limejuice og sukker for en deilig drikke.

De syrlige bladene og blomstene til tranebærhibiskusplanter inneholder antioksidanter, kalsium, jern og vitamin B2, B3 og C.

Growing Cranberry Hibiscus

Tranebær-hibiskusplanter er ømme stauder i USDA-sone 8 til 9, men kan dyrkes som ettårige i andre soner. Siden de blomstrer så sent på sesongen; men plantene blir ofte drept av frost i god tid før blomstringen. Tranebærhibiscus kan også dyrkes som en beholderprøve.

Tranebærhibiskus favoriserer full sol, men vil vokse i lett skygge, om enn litt langbenet. Den vokser i en rekke jordtyper, men klarer seg best i godt drenerende jord.

Tranebær-hibiskusplanter ser fantastiske ut plantet i hyttehager eller andre flerårige grupperinger, som en enkelt planteeksemplar, eller til og med som en hekk.

Cranberry Hibiscus Care

Tranebærhibiskusplanter er for det meste motstandsdyktige mot sykdommer og skadedyr.

Hvis de overlates til seg selv, har tranebærhibiskusplanter en tendens til å bli ganske slemme, men de kantøyles ved å beskjære dem gjentatte ganger for ikke bare å opprettholde en buskete form, men også for å begrense høyden. Beskjær tranebærhibiskusplanter når de er unge for å forme dem til en hekk.

Kutt plantene tilbake på slutten av sesongen, mulch godt, og avhengig av USDA-sonen din, kan de komme tilbake for å vokse et andre år.

Du kan også ta stiklinger om høsten for å spare planter til neste vekstsesong. Stiklinger vil lett rote i enten jord eller vann og vil gjøre seg godt som innendørs potteplanter i vintermånedene.

Anbefalt: