Should I Cut Back Myrobalan Plomme - Tips for Beskjæring Myrobalan Plommetrær

Innholdsfortegnelse:

Should I Cut Back Myrobalan Plomme - Tips for Beskjæring Myrobalan Plommetrær
Should I Cut Back Myrobalan Plomme - Tips for Beskjæring Myrobalan Plommetrær

Video: Should I Cut Back Myrobalan Plomme - Tips for Beskjæring Myrobalan Plommetrær

Video: Should I Cut Back Myrobalan Plomme - Tips for Beskjæring Myrobalan Plommetrær
Video: Grafted Victoria Plum onto wild plum rootstock #cumbrianhomestead #shorts 2024, Kan
Anonim

Det er et gammelt bondeordtak som sier: "steinfrukt hater kniven." Kort fort alt betyr dette at steinfrukt, som plommer eller kirsebær, ikke takler beskjæring særlig godt. Men når du stirrer opp på de overgrodde knudrete grenene til din en gang så lille og ryddige Prunus cerasifera, kan du finne på å lure på om jeg skal kutte ned Myrobalan-plommen? Selv om hyppig eller overdreven trimming av en kirsebærplomme ikke anbefales, kan det til tider være nødvendig. Fortsett å lese for å lære når og hvordan du beskjærer Myrobalan kirsebærplommer.

Myrobalan plommebeskjæringsinfo

Myrobalan kirsebærplommer kan vokse opp til 20 fot (6 m.). Disse store buskene eller små trærne kan produsere en overflod av grener som kan bli overfylte. Med alderen kan kirsebærplommetrær også slutte å produsere blomster og frukt. Beskjæring av Myrobalan plommetrær kan bidra til at de ser fulle og sunne ut. Det er imidlertid viktig at beskjæring av Myrobalan-plommer er riktig tidsbestemt.

I motsetning til andre frukttrær, som beskjæres mens de er i dvale, er vinteren den verste tiden for å trimme en kirsebærplomme, fordi det er da den er mest utsatt for sykdommer, som bakteriekreft eller sølvbladsykdom. Begge er soppsykdommer som er flerevirulent om vinteren. Sovende plommetrær har ingen forsvar mot disse patogenene. Om våren vil plommer infisert av sølvbladsykdom få en sølvfarge, og kort tid etter vil grenene dø tilbake. Til syvende og sist kan beskjæring av Myrobalan plommetrær om vinteren føre til døden for treet.

Hvordan beskjære Myrobalan-kirsebærplommer

Kirsebærplommetrær bør beskjæres fra vår til midtsommer. Eksperter anbefaler beskjæring av unge Myrobalan kirsebærplommetrær tidlig på våren og modne trær fra sen vår til tidlig sommer.

Når du trimmer en kirsebærplomme, fjern eventuelle suger som vokser fra grunnstammen. Du bør også fjerne eventuelle kryssende eller gnidende grener, og døde eller skadede grener. Grener fra midten av treet kan tynnes ut for å skape bedre luftsirkulasjon i hele treet. Mange bruker kritt for å merke grenene som må beskjæres.

Gamle, forsømte kirsebærplommer kan forynges i løpet av flere sesonger, gjennom riktig beskjæring. Når du gjør hard, foryngende beskjæring, kutt fulle grener tilbake til basen. Det er imidlertid viktig å ikke fjerne mer enn 1/3 av grenene i løpet av en sesong. Dette er grunnen til at en god foryngende beskjæring kan ta flere sesonger.

Anbefalt: