Should I Keep My Frivillige Tomater: Luke ut eller dyrke frivillige tomater

Innholdsfortegnelse:

Should I Keep My Frivillige Tomater: Luke ut eller dyrke frivillige tomater
Should I Keep My Frivillige Tomater: Luke ut eller dyrke frivillige tomater

Video: Should I Keep My Frivillige Tomater: Luke ut eller dyrke frivillige tomater

Video: Should I Keep My Frivillige Tomater: Luke ut eller dyrke frivillige tomater
Video: Жена_Рассказ_Слушать 2024, April
Anonim

Frivillige tomatplanter er ikke uvanlig i hjemmehagen. De dukker ofte opp tidlig på våren, som små spirer i komposthaugen din, i en sidegård eller i et bed hvor du vanligvis ikke dyrker tomater. Er frivillige tomater en god ting? Det kommer an på.

Skal jeg beholde mine frivillige tomater?

En frivillig plante av enhver type er en plante som vokser et sted du ikke med vilje har plantet eller sådd den. Disse ulykkene skjer fordi frø driver gjennom vinden, bæres av fugler og føtter, og fordi de ofte blir blandet inn i kompost som du deretter sprer rundt i hagen eller hagen. Når du ser en tomatplante spire et sted du ikke har plantet den, kan du bli fristet til å beholde den og la den vokse.

Det er noen gode grunner til å gjøre det, som å høste flere tomater senere. Mange gartnere rapporterer at de beholder sine frivillige tomater, ser dem trives og deretter får en ekstra høsting. Det er ingen garanti for at den frivillige vil vokse godt eller produsere, men hvis planten er på et passende sted og ikke ser syk ut, skader det ikke å gi den litt oppmerksomhet og la den vokse.

Bli kvitt frivillige tomater

Påbaksiden, å dyrke frivillige tomater gir ikke alltid mening. Hvis du får flere frivillige, vil du sannsynligvis ikke beholde dem alle. Eller, hvis en frivillig spirer på stedet som vil få den til å fortrenge de andre grønnsakene dine, vil du sannsynligvis bli kvitt den.

En annen grunn til å vurdere å kvitte seg med frivillige tomater er at de kan bære og spre sykdom. Dette gjelder spesielt hvis de kommer opp tidlig på våren når været fortsatt er kjølig. De kjølige temperaturene og morgenduggen kan føre til at de utvikler tidlig brøst. Hvis du lar disse vokse, kan du føre til at sykdommen sprer seg til andre planter.

Så, avhengig av sted, tid på året og om du vil ta vare på en annen tomatplante eller ikke, kan du beholde de frivillige eller behandle dem som ugress og trekke dem ut. Legg dem til komposten hvis du ikke beholder de små plantene, og de kan fortsatt bidra til helsen til hagen din.

Anbefalt: