What Is A Calico Vine - Tips for dyrking av Calico-blomster i hagen

Innholdsfortegnelse:

What Is A Calico Vine - Tips for dyrking av Calico-blomster i hagen
What Is A Calico Vine - Tips for dyrking av Calico-blomster i hagen

Video: What Is A Calico Vine - Tips for dyrking av Calico-blomster i hagen

Video: What Is A Calico Vine - Tips for dyrking av Calico-blomster i hagen
Video: Part 3 - The House of Mirth Audiobook by Edith Wharton (Book 1 - Chs 11-15) 2024, Kan
Anonim

Calico-vintreet eller blomsten er en flerårig innfødt til Brasil som ligner sin slektning, hollenderens pipe, og til og med vanligvis deler navnet på formen på blomsten. Denne klatrende vintreet er et vakkert tillegg til hager med varmt klima. Med litt informasjon om calico-ranker kan du begynne å dyrke denne blomsten for å dekorere og skjerme vertikale overflater i hagen din.

Hva er en Calico Vine?

Calico-blomst (Aristolochia littoralis) er en prydranke. Calico-vintreet, som er hjemmehørende i Brasil, vokser godt i varmere klima, og fungerer som en utendørs staude i sone 9 til 12. Calico-vintreet dyrkes for å legge til dekorativ interesse til uterom, for å klatre og dekke vertikale overflater, for personvernskjerming, og bare fordi blomstene er så unike.

Blomstene til calico-vintreet er veldig uvanlige, med et lilla og hvitt calico-lignende fargemønster. De er omtrent 7,5 cm lange og rørformede med en utstrakt åpning, noe som ligner et rør i form. Bladene er store, lyse grønne og hjerteformede. Vinranken blir lang og er flott for å klatre i et espalier eller annen struktur.

Calico-vintreet er vert for larvene tilto sommerfuglarter, og selv om den tiltrekker seg bier og fugler, blir den faktisk bestøvet av fluer. En ulempe med å dyrke calico-blomster er at de avgir en råtnende kjøttlukt som tiltrekker fluer inn i blomstene. Her blir de fanget i de fine hårene og dekket av pollen før de klarer å rømme.

How to Grow a Calico Vine

Calico-blomsterstell er ganske enkelt hvis du gir planten din de rette forholdene og en solid struktur å klatre i. Disse vinstokkene foretrekker godt drenert jord, men er ellers ikke spesielle med jordtype. De trenger full sol til bare delvis skygge.

Du kan dyrke denne vintreet i beholdere, men vær sikker på at det er noe den kan klatre. Vann din calicovine mer i de varmere månedene, og hold den tørrere om vinteren. Calico-blomst motstår angrep og sykdommer, så det er enkelt å ta vare på den og vanligvis problemfri.

Anbefalt: