Shantung Maple Facts - How To Grow A Shantung Maple In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Shantung Maple Facts - How To Grow A Shantung Maple In The Landscape
Shantung Maple Facts - How To Grow A Shantung Maple In The Landscape

Video: Shantung Maple Facts - How To Grow A Shantung Maple In The Landscape

Video: Shantung Maple Facts - How To Grow A Shantung Maple In The Landscape
Video: In the Garden With Dave: Shantung Maple 2024, April
Anonim

Shantung-lønnetrær (Acer truncatum) ser ut som sine fettere, japansk lønn. Du kan identifisere dem ved de glatte kantene på bladene. Hvis du vil vite hvordan du dyrker en Shantung-lønn, les videre. Du vil også finne fakta om Shantung-lønn som kan få deg til å bestemme deg for å gi disse små trærne en plass i hagen din.

Shantung Maple Facts

Nesten enhver hage er stor nok for ett eller to Shantung-lønnetrær. De slanke trærne blir vanligvis ikke høyere enn 25 fot (7,6 meter) i solen, eller enda mindre i skyggen.

De voksende shantunglønnene setter pris på de interessante stammene deres og de knallgule blomstene treet produserer hver vår. Nye blader vokser i en bronse-lilla nyanse, men modnes til en livlig grønn.

Disse små trærne er blant de første som viser høstfarge. Og showet er spektakulært. De grønne bladene blir en nydelig gylden gul flekkete med rødt. Deretter blir de dypere til oransje og til slutt blir de til en nydelig flammende rød.

Shantung-lønnetrær fungerer godt som små skyggetrær og kan leve lenge. I følge fakta om Shantung-lønn lever noen opp over et århundre. Dette gleder ville fugler som tiltrekkes av demogså.

Hvordan dyrke en Shantung-lønn

Trærne trives i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 4 til 8. De er ikke kresne når det gjelder eksponering, så du kan begynne å dyrke Shantung-lønner i full sol eller full skygge. De trives også i en strandplanting i mildt klima.

Shantung-lønnetrær godtar mange forskjellige typer jord. Du kan plante dem i fuktig eller tørr jord som er leire, leirjord eller til og med sand. De liker sur jord, men tåler jord som er lett alkalisk.

Shantung-lønnpleie er ikke vanskelig eller tidkrevende. Du må vanne trærne sjenerøst den første sesongen etter transplantasjonen. Pleie inkluderer også vanning under tørre perioder selv etter at trerøttene har etablert seg.

Fôring av trærne er også en del av pleie av Shantung-lønn. Gjødsle dem i slutten av februar med en fullstendig gjødsel som slipper langsomt ut.

Trærne kan tiltrekke seg bladlus, så hold øye med disse små, saftsugende insektene. Ofte kan du vaske dem fra blader og stilker med slangen, eller spraye dem med såpevann. Trærne kan også være mottakelige for rotråte og verticillium, men de er motstandsdyktige mot bladsvidning.

Anbefalt: