Hva er dagnøytrale jordbær - tips for dyrking av dagnøytrale jordbærplanter

Innholdsfortegnelse:

Hva er dagnøytrale jordbær - tips for dyrking av dagnøytrale jordbærplanter
Hva er dagnøytrale jordbær - tips for dyrking av dagnøytrale jordbærplanter

Video: Hva er dagnøytrale jordbær - tips for dyrking av dagnøytrale jordbærplanter

Video: Hva er dagnøytrale jordbær - tips for dyrking av dagnøytrale jordbærplanter
Video: How to Plant Day-Neutral Strawberries : Grow Guru 2024, April
Anonim

Hvis du er interessert i å dyrke jordbær, kan det hende du blir forvirret med jordbærterminologi. Hva er for eksempel dagsnøytrale jordbær? Er de det samme som "alltidbærende" jordbær eller hva med "junibærende" typer? Når vokser dagsnøytrale jordbær? Det er mange spørsmål om dyrking av dagnøytrale jordbærplanter, så fortsett å lese følgende dagsnøytrale jordbærinformasjon.

Hva er dagnøytrale jordbær?

Dagsnøytrale jordbær fortsetter å frukte så lenge været holder. Dette betyr at, i motsetning til de kjente juni-bærende kultivarer som bare frukter i kort tid, dagnøytrale jordbær frukt inn i sommeren og høsten, som er gode nyheter for jordbærelskere. De har også fastere og større frukt enn junibærende jordbær.

Når vokser dagnøytrale jordbær?

Så lenge temperaturen holder seg mellom 4-32 C, vil dagnøytrale jordbær fortsette å produsere gjennom våren, sommeren og utover høsten, vanligvis fra juni til oktober.

Ytterligere dagnøytral jordbærinformasjon

Det har vært en del forvirring rundt begrepene «dag-nøytral» og «evigende»jordbær fordi de ofte ser ut til å bli brukt om hverandre. Everbearing er en gammel betegnelse for jordbær som har frukt hele sommeren, men moderne dagsnøytrale kultivarer er mer konsekvente produserende bær enn de eldre "everbearing" kultivarer, som hadde en tendens til å produsere frukt tidlig på sommeren og så igjen sent på sommeren med en stor ikke-bærende gap i mellom.

Dagsnøytrale jordbær har blitt kategorisert som enten svake eller sterke fordi hver kultivar varierer i sin evne til å blomstre om sommeren.

Sterke dagnøytrale sies å gi både løpere og blomstrer sparsomt om sommeren, og det dannes blomster på løperne og plantene er mindre med færre kroner. Dagsnøytrale som har en sterkere tendens til å produsere løpere, blomst rikere og bli større planter kalles middels eller svake dagsnøytrale.

Growing Day-Neutral Strawberries

Dagsnøytrale jordbær trives i høybed dekket med svart plastdekke som demper ugress og varmer opp jorda.

Ideelt sett bør de vannes med et dryppsystem for å holde overflødig fuktighet fra bladene og frukten.

Dagsnøytrale jordbær bør plantes om høsten og dyrkes vanligvis som ettårige, selv om de kan holdes i et år til.

Anbefalt: