Holde skadedyr borte fra jordbær – hvordan beskytte jordbærplanter mot skadedyr

Innholdsfortegnelse:

Holde skadedyr borte fra jordbær – hvordan beskytte jordbærplanter mot skadedyr
Holde skadedyr borte fra jordbær – hvordan beskytte jordbærplanter mot skadedyr

Video: Holde skadedyr borte fra jordbær – hvordan beskytte jordbærplanter mot skadedyr

Video: Holde skadedyr borte fra jordbær – hvordan beskytte jordbærplanter mot skadedyr
Video: We grow DELICIOUS STRAWBERRIES! (pest and disease prevention) 2024, Kan
Anonim

Vi hadde en jordbæråker i bakgården vår. "Hadde" er det operative ordet her. Jeg ble lei av å mate alle fuglene og skadedyrene i nabolaget, så jeg tok en befruktning og fjernet dem. Kan det ha vært en bedre metode for å beskytte jordbærene mot insekter? Sannsynligvis. Jeg var for impulsiv og burde ha sett på plantevern for jordbær. Så her er vi og lærer hvordan vi beskytter jordbærplanter mot skadedyr.

Slik beskytter du jordbærplanter mot skadedyr

Det er faktisk mange måter å holde skadedyr borte fra jordbær, noen av dem brukte jeg virkelig…til ingen nytte. Fuglene var de mest åpenbare inntrengerne. Det er mange ting du kan gjøre for å avvise fugler. Støy skremmer dem, men det er så mye støy. Falske rovfugler vil gjøre susen noen ganger, men interessant nok er den falske ørnen vår dekket med fuglegjødsel. Et fugleskremsel jobber i maisåkre, ikke sant? Jeg ønsket ikke å reise en hel person, så vi gjorde noe annet. Vi hang gamle CD-er fra hyssing langs rennelinjen som jordbærene lå under. Det fungerte.

Når fuglene var borte, skulle du tro at jeg kunne trekke et lettelsens sukk, ikke sant? Nei, nå var det feilene sin tur. Skadedyrene tiltrekkes av de saftige bærene via deres søte aroma. Etter det resonnementet, ville den åpenbare tingen å gjøre være å distrahere dem med en annen mer glitrende lukt. Urter blir ofte samplantet rundt avlinger for å forvirre skadedyr. Prøv å plante:

  • Mint
  • Basil
  • Hvitløk
  • gressløk
  • Løk

Hvis nematoder er problemet ditt, prøv å plante ringblomster som en metode for plantebeskyttelse av jordbær. Nematodene tiltrekkes av ringblomstrøttene og invaderer dem. Da dreper de naturlige nematicidene i ringblomstens røtter nematodene og hindrer dem i å avle. Så antallet nematoder vil naturlig reduseres.

Mens du planter ringblomster, plant andre blomster i nærheten. De vil tiltrekke seg nyttige insekter som snørevinger, snylteveps, marihøner og edderkopper som ikke liker noe mer enn å nippe til noen av de mindre velkomne skadedyrene.

Prøv organiske metoder for skadedyrkontroll når du beskytter jordbær mot insekter og andre skadedyr. Organiske metoder for å holde skadedyr borte fra jordbær kan involvere varm pepperspray, råtne egg, blodmel, lakserolje, appelsinskall, såpe og menneskehår. Tilsynelatende vil såpe eller menneskehår som legges i en nettingpose og henges på en tregren i hjortehøyde holde hjorten borte fra jordbærene. Blodmel blandet i en gallon (4 L.) vann eller en Epsom s altspray vil hindre kaninene fra å spise de unge bærplantene.

Lag din egen insektmiddelsåpe med 4 ss (59 mL) oppvaskmiddel til 1 gallon (4 L.) vann. Fyll en sprayflaskeog sløv bladlusene. Marihøner i hagen kan også hjelpe med disse skadedyrene.

De største lovbryterne i hagen min var sneglene. Vi prøvde ølfellen. Fyll en beholder med øl og plasser den (eller flere av dem) rundt jordbærene. Grav et hull slik at lokket på beholderen er på nivå med jorden. Sneglene faller ned i beholderen med øl og drukner. Kobberstrimler kan også plasseres rundt omkretsen av hagen for å avskrekke sneglene. Diatoméjord er et annet verktøy i arsenalet ditt. Det grynne pulveret skjærer seg i myke skadedyr som snegler.

Til slutt, å bruke et flytende raddeksel for å hindre skadedyr fra å knaske på bærene dine er sannsynligvis en av de beste ideene. Dette lette stoffet dekker plantene, men gir dem tilgang til lys, luft og regn. Fest kantene på raddekselet med staker, tunge steiner eller murstein for å holde flygende insekter ute. Husk å avdekke bærene i minst to timer per dag for å gi biene en sjanse til å pollinere dem.

Anbefalt: