Allegheny Serviceberry Info: Tips for dyrking Allegheny Serviceberry Trees

Innholdsfortegnelse:

Allegheny Serviceberry Info: Tips for dyrking Allegheny Serviceberry Trees
Allegheny Serviceberry Info: Tips for dyrking Allegheny Serviceberry Trees

Video: Allegheny Serviceberry Info: Tips for dyrking Allegheny Serviceberry Trees

Video: Allegheny Serviceberry Info: Tips for dyrking Allegheny Serviceberry Trees
Video: How to Grow and Care for Serviceberries 2024, Kan
Anonim

Allegheny serviceberry (Amelanchier laevis) er et godt valg for et lite dekorativt tre. Den vokser ikke for høy, og den produserer vakre vårblomster etterfulgt av frukt som tiltrekker fugler til hagen. Med bare litt grunnleggende Allegheny serviceberry-informasjon og -pleie, kan du legge til dette treet i landskapet ditt med flotte resultater.

Hva er en Allegheny Serviceberry?

Allegheny serviceberry-treet er hjemmehørende i det østlige USA og Canada, et mellomstort tre med flere stengler som danner en pen form i landskapet. Den kan vokse godt i hager og hager i et bredt spekter av klima, mellom USDA-sone 8 og 10. Forvent at et servicebær du planter, blir ca. 25 til 30 fot (7-9 m.) høyt. Veksthastigheten er middels til rask for dette løvtreet.

Fordi den vokser ganske raskt og er flerstammet og full, velger folk ofte Allegheny serviceberry for å fylle ut mellomrom i en hage. Det er også et populært valg for blomstene den produserer om våren: hengende, hvite klaser som utvikler seg til lilla-svarte bær. De søte bærene tiltrekker seg fugler og den gule til røde fargeendringen gjør dette til et prangende tre-sesongtre.

Allegheny Serviceberry Care

Når du dyrker Allegheny serviceberry, velg et sted som er delvis eller fullstendig skyggelagt. Dette treet vil ikke tolerere full sol godt, og det vil heller ikke tåle tørre forhold, og viser stress med full sol og i tørke.

jorden den vokser i bør drenere godt og være leirholdig eller sandholdig. Hvis du velger det, kan du beskjære servicebæret ditt for å forme det som et lite tre, eller du kan la det vokse naturlig og det vil ligne mer på en stor busk.

Det er noen skadedyr og sykdommer å passe på med Allegheny serviceberry. Potensielle sykdommer inkluderer:

  • brannbrann
  • mugg
  • sotet muggsopp
  • bladsyke

Skadedyr som liker serviceberry inkluderer:

  • leaf miners
  • borers
  • edderkoppmidd
  • bladlus

Dårlige forhold forverrer sykdommer og skadedyrinfeksjoner, spesielt tørke. Overgjødsling med nitrogen kan også forverre sykdommen.

Gi dine Allegheny-servicebær de rette forholdene å vokse i, tilstrekkelig vann mens røttene blir etablert, og en og annen balansert gjødsel, så bør du nyte et sunt, raskt voksende, blomstrende tre.

Anbefalt: