What Is A Brassinolid - Forstå forholdet mellom brassinolid og planter

Innholdsfortegnelse:

What Is A Brassinolid - Forstå forholdet mellom brassinolid og planter
What Is A Brassinolid - Forstå forholdet mellom brassinolid og planter

Video: What Is A Brassinolid - Forstå forholdet mellom brassinolid og planter

Video: What Is A Brassinolid - Forstå forholdet mellom brassinolid og planter
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim

Det er et klassisk dilemma, alle vil ha store, feilfrie, deilige friske frukter og grønnsaker fra hagen, men vi ønsker ikke å dumpe kjemisk gjødsel, plantevernmidler osv. på hagene våre for å sikre at vi får det høyeste gir. Selv om det er mange organiske plantebaserte insektmidler og soppdrepende midler, som neemolje og pyrethrumbaserte produkter, kan disse fortsatt potensielt skade noen nyttige insekter, som honningbier, hvis de ikke brukes riktig. Imidlertid er brassinolidsteroider også naturlige plantebaserte produkter som kan styrke en plantes motstand uten skadelige bivirkninger på miljøet. Hva er et brassinolid steroid? Fortsett å lese for svaret.

Brassinolide-informasjon

Forskere har forsket på brassinolidsteroider i årevis som naturlig gjødsel, hovedsakelig for landbruksplanter. Brassinolidsteroider, også kjent som brassinosteroider, er naturlig forekommende plantehormoner som regulerer en plantes vekst, utvikling og immunitet. Hormonet produseres naturlig etter behov for å hjelpe planter med å vokse, lage pollen, sette blomster, frukt og frø og motstå sykdommer eller skadedyr.

Naturlig forekommende brassinolidsteroider finnes i nesten alle planter, alger, bregner, gymnospermer og angiospermer. Den finnes i høyeste konsentrat i pollen, umodne frø, blomster og planterøtter.

Den opprinnelige oppdagelsen og forskningen på brassinolid ble gjort med rapsfrøplanter (Brassica napus). Brassinolidhormonet ble isolert og ekstrahert. Den ble deretter introdusert for andre planter ved hjelp av forskjellige metoder for å studere effekten de ekstra hormonene ville ha på testplantenes vekst og motstandskraft. Resultatene var større, sunnere planter som viste mer motstand mot skadedyr, sykdommer, ekstrem varme, tørke, ekstrem kulde, næringsmangel og s alt.

Disse testplantene ga også høyere utbytte av frukt eller frø, og blomsterknoppfall og fruktfall ble redusert.

Hvordan fungerer brassinolider i planter?

Brassinolidsteroider påvirker kun plantene de er i. De etterlater ingen rester som kan renne av i grunnvannsspeilet, og de skader eller dreper ingen insekter, dyr eller mennesker som spiser plantene. Vi har alle sett mange sci-fi-filmer der et eller annet plantehormon eller gjødsel skaper kraftige mutante planter eller insekter, men brassinolidhormoner forteller ganske enkelt en plante hvor stor den skal vokse, og hvor mye frø eller frukt den skal produsere, samtidig som de øker plantens immunitet og motstand. De gis til planter i naturlige doser på naturlige måter.

I dag brukes brassinolidsteroider hovedsakelig i jordbruksmarker som dyrker korn. De er tilgjengelige for forbrukere enten i pulverform eller flytende form. Brassinolid plantehormoner kan brukes til å inokulere frø før spiring for å fremskynde prosessen. De kan også vannes inn i røttene til planter eller brukes som bladfôring.

Anbefalt: