Canning vs. Beising – Forskjellen mellom hermetisering og beising

Innholdsfortegnelse:

Canning vs. Beising – Forskjellen mellom hermetisering og beising
Canning vs. Beising – Forskjellen mellom hermetisering og beising

Video: Canning vs. Beising – Forskjellen mellom hermetisering og beising

Video: Canning vs. Beising – Forskjellen mellom hermetisering og beising
Video: Waterbath Canning vs Pressure Canning - The what, why, and how to can safely with each method. 2024, Mars
Anonim

Vet du forskjellen mellom hermetikk og sylting? De er bare to veldig nyttige metoder for å bevare fersk mat i flere måneder. De er veldig like og gjort på lignende måter, men det er forskjeller på sylting og hermetikk. Spesielt løsningen der maten blir konservert.

Hva er hermetikk? Hva er sylting? Ville det overraske deg å vite at sylting er hermetikk? Forvirrer det problemet enda mer? Fortsett å lese for den viktigste forskjellen mellom hermetikk og sylting, slik at du kan bestemme hvordan du best kan konservere maten din.

Hva er Canning?

Hermetikk er når du behandler og forsegler matvarer i en glasskrukke. Hermetikk kan holde seg i flere måneder og er ideell for mange frukter og grønnsaker, så vel som kjøtt.

Det er to hovedmetoder for hermetisering. Det ene er et vannbad. Dette er egnet for syltetøy, gelé og andre produkter med høy syre. Den andre metoden er trykkhermetisering. Dette er for varer med lite syre som grønnsaker, kjøtt og bønner. Prosessen sikrer at ingen bakterier overlever inne i glassene. Den steriliserer og forsegler maten og forhindrer botulisme.

Hva er beising?

Hovedforskjellen mellom hermetisering og sylting er s altlaken. Pickles er hermetisert mesteparten av tiden, slik at de vil vare i lang tid. Du kan sylte nesten hva som helst, til og med noe kjøtt, menklassiske elementer er agurker. Du kan også sylte, men ikke kan, men disse må oppbevares i kjøleskapet og brukes raskt.

S altlaken skaper et anaerobt miljø som produserer melkesyre, som effektivt konserverer maten. Syltet mat hermetiseres med en kaldpakkemetode, og deretter tilføres en varm s altlake før glassene forsegles. Du må fortsatt sylteagurk for å nyte dem i flere måneder.

Canning vs. Sylting

Så hvilken mat er best hermetisert og hvilken er best syltet? Sylting og hermetikkforskjeller resulterer i en mye forskjellig smak og tekstur. Den beste maten å kan er sesongens grønnsaker. Grønne bønner, blomkål, tomater osv. samt frukt som bær og steinfrukter. Bare husk at matvarer med lite syre trenger en syre eller må hermetiseres ved hjelp av en trykkmetode.

Nesten all mat kan være syltet. Til og med egg kan syltes. En s altlake kan være et enkelt forhold mellom vann og s alt eller inkludere eddik og krydder. Pickles behandles uten å tilberede maten og har en tendens til å være mye fastere enn de som har blitt tilberedt.

Anbefalt: