Moldova grønn tomatpleie - Lær hvordan du dyrker en grønn moldovisk tomat

Innholdsfortegnelse:

Moldova grønn tomatpleie - Lær hvordan du dyrker en grønn moldovisk tomat
Moldova grønn tomatpleie - Lær hvordan du dyrker en grønn moldovisk tomat

Video: Moldova grønn tomatpleie - Lær hvordan du dyrker en grønn moldovisk tomat

Video: Moldova grønn tomatpleie - Lær hvordan du dyrker en grønn moldovisk tomat
Video: МАСКА ЗА 300 РУБ 😱 Обзор очищающей маски GREEN MASK STICK 2024, Kan
Anonim

Hva er en grønn moldovisk tomat? Denne sjeldne bifftomaten har en rund, noe flatet form. Huden er limegrønn med en gulaktig rødme. Kjøttet er lyst, neongrønt med en mild sitrusaktig, tropisk smak. Du kan skjære denne tomaten i skiver og spise den rett fra vintreet eller inkorporere den i salater og kokte retter. Interessert i å dyrke "Moldova Green" tomater? Les videre for å lære alt om det.

«Moldova grønn» tomatfakta

Den ‘Moldova Green’ tomat (Lycopersicon lycopersicum ‘Moldovan Green’) er en arveplante, noe som betyr at den har eksistert i generasjoner. I motsetning til nyere hybridtomater, er 'Moldova Green' tomater åpenpollinert, noe som betyr at planter dyrket fra frø vil være nesten identiske med foreldreplantene.

Som du kanskje har gjettet, har denne grønne tomaten sin opprinnelse i Moldova, et land kjent for sitt uberørte landskap og vakre vingårder.

Hvordan dyrke en grønn moldovisk tomat

Grønne moldoviske tomatplanter er ubestemte, noe som betyr at de vil fortsette å vokse og produsere tomater til plantene er nappet av den første frosten om høsten.

Som de fleste tomater vokser grønne moldoviske tomater i nesten ethvert klima med minst tre tilfire måneder med varmt og tørt vær og mye sollys. De er en utfordring å vokse i kjølig, fuktig klima med korte vekstsesonger.

‘Moldova Green’ Tomat Care

‘Moldova Green’ tomater trenger rik, godt drenert jord. Grav i en sjenerøs mengde kompost eller godt råtnet gjødsel før planting, sammen med en saktefrigjørende gjødsel. Deretter mates tomatplantene én gang hver måned gjennom hele vekstsesongen.

Tillat minst 24 til 36 tommer (61–91 cm.) mellom hver tomatplante. Beskytt om nødvendig unge grønne moldoviske tomatplanter med et frostteppe hvis nettene er kalde.

Vann plantene når de øverste 1 til 2 tommer (2,5-5 cm.) av jorda føles tørr å ta på. La aldri jorden bli for bløt eller for tørr. Ujevnt fuktighetsnivå kan føre til problemer som blomstrende råte eller sprukket frukt. Et tynt lag med mulch vil bidra til å holde jorden jevnt fuktig og kjølig.

Grønne moldoviske tomatplanter er tunge når de er lastet med frukt. Sats plantene eller gi bur eller annen type solid støtte.

Anbefalt: