Grønt nålegresspleie – tips for dyrking av grønt nålegress i hager

Innholdsfortegnelse:

Grønt nålegresspleie – tips for dyrking av grønt nålegress i hager
Grønt nålegresspleie – tips for dyrking av grønt nålegress i hager

Video: Grønt nålegresspleie – tips for dyrking av grønt nålegress i hager

Video: Grønt nålegresspleie – tips for dyrking av grønt nålegress i hager
Video: Bed til potet uten å grave - med kommunal kompost! 2024, Kan
Anonim

Grønt nålegress er et gress fra den kjølige årstiden som er hjemmehørende på præriene i Nord-Amerika. Den kan brukes både kommersielt i høyproduksjon, og dekorativ i plener og hager. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du dyrker grønt nålegress.

Grønt nålegressinformasjon

Hva er grønt nålegress? Grønt nålegress (kjent som både Stipa viridula og Nassella viridula) er et flerårig hauggress i kjølig årstiden. Innfødt til præriene i Nord-Amerika, strekker den seg så langt sør som Arizona. Bladene når en moden høyde på 1 til 2 fot (30,5-61 cm.). På forsommeren setter den opp blomsterskudd som utvider høyden på gresset til 16 til 36 tommer (40,5-61 cm.).

Den er hardfør ned til USDA-sone 4. Grønt nålegress vokser om våren og høsten, selv om de høye, piskete blomstene og frøhodene vises og modnes i sommervarmen, når planten teknisk sett er i dvale, så den gir god prydinteresse for alle tre sesongene.

Hvordan dyrke grønt nålegress

Grønt nålegressstell er relativt enkelt. Den vokser best i fuktige områder med høy luftfuktighet, og foretrekker ofte kanten av plener og jorder, hvor det samler seg ekstra vann. Når det er detetablert, er den relativt tørketolerant, selv om den drar nytte av månedlig dyp vanning. Den bør dyrkes i områder som får minst 43 cm årlig nedbør.

Den vokser godt i full sol til delvis skygge, og sand til leirholdig jord. Den kan dyrkes i containere, og fungerer også godt som overgangsgress plantet mellom blomsterbed og plen. Å dyrke grønt nålegress som en del av en grasblanding for høy og til husdyrbeite er også vanlig. Det er et næringsrikt og godt likt tillegg til beitefrøblandinger, spesielt fordi det kommer seg veldig godt etter beiting.

Anbefalt: