What Are Freedom Apples: Growing Freedom Apples In The Garden

Innholdsfortegnelse:

What Are Freedom Apples: Growing Freedom Apples In The Garden
What Are Freedom Apples: Growing Freedom Apples In The Garden

Video: What Are Freedom Apples: Growing Freedom Apples In The Garden

Video: What Are Freedom Apples: Growing Freedom Apples In The Garden
Video: How to Easily Grow Apples, Complete Growing Guide 2024, Kan
Anonim

Hvis du har prøvd, og slitt, med å dyrke epler i hjemmehagen din, var det sannsynligvis sykdommer som gjorde det så utfordrende. Epletrær kan være sårbare for en rekke sykdommer, men en sort som er lettere å dyrke takket være motstanden mot mange problemer, kalles Freedom-eplet. Det er vel verdt å prøve for et lettdyrket epletre.

Hva er Freedom Apples?

Freedom er en variant av eple som ble utviklet på 1950-tallet av New York State Agricultural Experiment Station. Den ble skapt for å være motstandsdyktig mot en rekke sykdommer, som epleskurv, sedertre eplerust, pulveraktig mugg og brannskader. Dette er et spesielt godt valg for hagen din hvis du har slitt med disse spesielle sykdommene tidligere. Å dyrke Freedom-epler krever en pollinator. Gode valg er Liberty, Cortland, UltraMac og Starskpur.

Freedom-epletreet er kaldhardt og vokser godt i sone 4 til 8. Det er et pent tre med god spredningsform. Selve eplene har god smak. De er store, runde og knallrøde med et kremet kjøtt og modnes mellom slutten av september og begynnelsen av oktober. Freedom-epler er flotte for å spise ferske, til matlaging og til tørking.

How to Grow a Freedom Apple Tree

Når du dyrker et Freedom-epletre, sørg for at du finner riktig plass til det. Treet ditt vil vokse mellom 12 og 15 fot (3,5 til 4,5 m.) høyt og bredt, og det trenger en halv til en hel dag med sol. Jorda bør være godt drenert, og stedet du velger bør ikke være for langt fra kryssbestøvende treet.

Når det er etablert, er Freedom-epletrepleie omtrent som andre epletrær. Treet ditt vil trenge litt nitrogen-tung gjødsel når det begynner å bære frukt, noe som bør være innen to til fem år for Freedom.

Beskjær epletreet minst en gang i året for mer kraftig vekst og vurder å tynne frukten noen uker etter full blomst for å få epler av bedre kvalitet. Vann bare treet hvis nedbøren ikke gir en tomme (2,5 cm.) hver uke eller så.

Når det gjelder skadedyr og sykdommer, bør du ikke være særlig forsiktig. Se opp for skadedyr og tegn på angrep, men Freedom er i stor grad motstandsdyktig mot de mest problematiske sykdommene til epletrær.

Anbefalt: