Thai Pink Egg Tomato Info – Lær om dyrking av thailandske rosa tomater

Innholdsfortegnelse:

Thai Pink Egg Tomato Info – Lær om dyrking av thailandske rosa tomater
Thai Pink Egg Tomato Info – Lær om dyrking av thailandske rosa tomater

Video: Thai Pink Egg Tomato Info – Lær om dyrking av thailandske rosa tomater

Video: Thai Pink Egg Tomato Info – Lær om dyrking av thailandske rosa tomater
Video: Фрукты - Список фруктов - Название фруктов - 300 Фруктов Название на английском языке от А до Я 2024, Kan
Anonim

Med så mange unike varianter av frukt og grønnsaker på markedet i disse dager, har dyrking av spiselige varer som prydplanter blitt ganske populært. Det er ingen lov som sier at all frukt og grønnsaker må plantes i ryddige rader i gitterlignende hager. Fargerike små paprika kan gi interesse for beholderdesign, blå eller lilla ertebelger kan pryde gjerder og perler, og store buskete tomater med unik frukt kan erstatte en overgrodd, kjedelig busk.

Når du blar gjennom frøkatalogene om høsten og vinteren, bør du vurdere å prøve noen grønnsaksvarianter som har dekorativ verdi, for eksempel Thai Pink Egg-tomater. Hva er en Thai Pink Egg-tomat?

Thai Pink Egg Tomat Info

Som navnet tilsier, har Thai Pink Egg-tomater sin opprinnelse i Thailand, hvor de verdsettes like mye for sitt utseende som sin søte, saftige frukt. Denne tette, buskete tomatplanten kan bli 1,5-2 m høy, og trenger ofte støtte fra staker, og produserer fruktbare klaser av druer til små tomater på størrelse med egg.

Når fruktene er unge, kan de ha en lysegrønn til perlehvit farge. Men når tomatene modnes, blir de perlerosa til lys rød. I midten til sensommeren, den produktiveutstilling av små rosa, egglignende tomater gir en fantastisk dekorativ utstilling for landskapet.

Ikke bare er Thai Pink Egg tomatplanter nydelige eksemplarer, men frukten de produserer beskrives som saftig og søt. De kan brukes i salater, som snackstomat, stekt eller lages til en rosa til lys rød tomatpuré.

Thai Pink Egg-tomater bør høstes når de er helt modne for best smak. I motsetning til andre cherrytomater, deler ikke Thai Pink Egg-tomater seg opp eller sprekker når de modnes. Frukten fra Thai Pink Egg tomatplanter er best når den spises fersk, men tomatene holder seg veldig bra.

dyrking av thailandske rosa tomater

Thai Pink Egg-tomater har samme vekst- og omsorgskrav som alle andre tomatplanter. Imidlertid er de kjent for å ha høyere vannbehov enn andre tomater, og vokser bedre i områder med mye nedbør.

Thai Pink Egg-tomater er også angivelig mer motstandsdyktige mot vanlige tomatsykdommer enn andre varianter. Når den vannes tilstrekkelig, er denne tomatsorten ekstremt varmetolerant.

Med 70 til 75 dager til modenhet, kan Thai Pink Egg tomatfrø startes innendørs seks uker før regionens siste frost. Når plantene er ca. 15 cm høye, kan de herdes av og plantes utendørs som en dekorativ spiselig.

Tomatplanter plantes vanligvis dypt i hager for å fremme en dyp, kraftig rotstruktur. Alle tomater krever regelmessig gjødsling, og Thai Pink Egg-tomater er intet unntak. Bruk en 5-10-10 eller 10-10-10 gjødsel for grønnsaker eller tomater to til treganger gjennom vekstsesongen.

Anbefalt: