Thai-urteplanter og -krydder - Lær om urter for thai-inspirerte hager

Innholdsfortegnelse:

Thai-urteplanter og -krydder - Lær om urter for thai-inspirerte hager
Thai-urteplanter og -krydder - Lær om urter for thai-inspirerte hager

Video: Thai-urteplanter og -krydder - Lær om urter for thai-inspirerte hager

Video: Thai-urteplanter og -krydder - Lær om urter for thai-inspirerte hager
Video: 10 lækre krydderurter til køkkenhaven. 2024, Kan
Anonim

En av de mest spennende aspektene ved hagearbeid er muligheten til å inkorporere nye og annerledes urter og krydder i det spiselige landskapet. Å lage en thailandsk urtehage er en fin måte å både forbedre hagen din og middagstallerkenen din. Fortsett å lese for å lære mer om thailandske hageplanter.

Urter for thai-inspirerte hager

Selv om noen komponenter i en thai-inspirert hage allerede vokser i grønnsaksplassen din eller er lett tilgjengelig i din lokale dagligvarebutikk, er det ganske mange thailandske urteplanter og krydder som kan være vanskeligere å finne. Disse plantene gir en særegen smak til supper, karriretter og andre oppskrifter.

Å dyrke en thailandsk urtehage vil sikre at du har alt du trenger, nyplukket og klar til bruk. De fleste urter og krydder som brukes i thailandsk matlaging krever et varmt, frostfritt klima for å vokse godt. Imidlertid trives mange av disse plantene når de dyrkes i containere. Selv gartnere i temperert klima kan glede seg over å dyrke mange av de samme urtene fra Thailand.

Populære thailandske hageplanter

Ulike typer basilikum brukes ofte i thailandsk matlaging. Spesielt thai basilikum og sitronbasilikum er detutmerket tillegg til urtehagen. Disse variantene av basilikum tilbyr tydelig forskjellige smaker som utfyller mange oppskrifter.

Chilipepper er en annen vanlig plante for thai-inspirerte hager. Bird's Eye paprika og thai chili, for eksempel, er veldig populære. Selv om paprikaene i seg selv er ganske små, gir de et ganske krydret kick når de legges til retter.

Rotvekster som ingefær, gurkemeie eller galangal er avgjørende for thailandsk matlaging. Ofte kan disse dyrkes fra jordstengler som finnes i din lokale organiske matbutikk. Røtter kan dyrkes utendørs i tropisk klima, eller i containere andre steder. De fleste av disse avlingene krever minst ni måneder før de blir modne.

Andre thailandske urteplanter og krydder som kan inkluderes i hagen er:

  • Cilantro/Coriander
  • Hvitløk
  • Kaffir Lime
  • Sitrongress
  • Spearmint

Anbefalt: