Storsblomsterblomstene mine dør - Lær om vanlige problemer med stemorsblomster

Innholdsfortegnelse:

Storsblomsterblomstene mine dør - Lær om vanlige problemer med stemorsblomster
Storsblomsterblomstene mine dør - Lær om vanlige problemer med stemorsblomster

Video: Storsblomsterblomstene mine dør - Lær om vanlige problemer med stemorsblomster

Video: Storsblomsterblomstene mine dør - Lær om vanlige problemer med stemorsblomster
Video: Encourage More Flowers on Your Fall Mums 😀 - #shorts 2024, Kan
Anonim

Vårens svingende temperaturer kan skape det perfekte miljøet for vekst og spredning av mange plantesykdommer – fuktig, regnfullt og overskyet vær og økt luftfuktighet. Kultværsplanter, som stemorsblomster, kan være ekstremt sårbare for disse sykdommene. Fordi stemorsblomster trives i delvis skyggefulle områder, kan de bli offer for en rekke problemer med soppblomsterplanter. Hvis du har lurt på hva som er g alt med stemorsblomstene mine, fortsett å lese for mer informasjon om vanlige problemer med stemorsblomster.

Vanlige stemorsblomstproblemer

Storsblomster og andre medlemmer av bratsjfamilien har en god del av problemer med soppblomstblomstplanter, inkludert antraknose, cercospora-bladflekker, meldugg og botrytis-syke. Tidlig på våren eller høsten er stemorsblomster populære planter med kjølig vær fordi de tåler de kjøligere temperaturene mye bedre enn mange andre planter. Men siden våren og høsten har en tendens til å være kjølige, regnfulle årstider i mange regioner, blir stemorsblomster ofte utsatt for soppsporer som sprer seg på vind, vann og regn.

Antraknose- og cercospora-bladflekker er begge soppsykdommer hos stemorsblomstplanter som trives og sprer seg i det kjølige, våte været våren eller høsten. Antraknoseog cercospora-bladflekk er lignende sykdommer, men har forskjellige symptomer. Mens cercospora-bladflekk generelt er en vår- eller høstsykdom, kan antraknose oppstå når som helst i vekstsesongen. Cercospora stemorsblomstproblemer produserer mørkegrå, hevede flekker med en fjæraktig tekstur. Antraknose produserer også flekker på stemorsblomstens løvverk og stengler, men disse flekkene er vanligvis blekhvite til kremfargede med mørkebrune til svarte ringer rundt kantene.

Begge sykdommene kan betydelig skade den estetiske appellen til stemorsblomstplanter. Heldigvis kan begge disse soppsykdommene kontrolleres ved gjentatte soppdrepende applikasjoner med et soppmiddel som inneholder mancozeb, daconil eller tiofat-metyl. Påføring av soppdreper bør startes tidlig på våren og gjentas annenhver uke.

Mugg er også et vanlig problem med stemorsblomster i kjølige, våte årstider. Mugg er lett gjenkjennelig på de uklare hvite flekkene den produserer på plantevev. Dette dreper faktisk ikke stemorsblomstplanter, men det gjør dem skjemmende og kan gjøre dem svekket til angrep fra skadedyr eller andre sykdommer.

Botrytis-syke er et annet vanlig problem med stemorsblomstplanter. Dette er også en soppsykdom. Symptomene inkluderer brune til svarte flekker eller flekker på stemorsblomst løvverk. Begge disse soppsykdommene kan behandles med de samme soppmidlene som brukes til å behandle antraknose- eller cercospora-bladflekker.

Gode sanitær- og vanningspraksis kan bidra langt for å forebygge soppsykdommer. Planter bør alltid vannes forsiktig direkte ved rotsonen. Skvetten av regn eller vanning over hodethar en tendens til raskt og enkelt å spre soppsporer. Hageavfall bør også regelmessig fjernes fra blomsterbed, da det kan inneholde skadelige patogener eller skadedyr.

Anbefalt: